Megérkezett a 2016-os esztendő első Guruja, benne steames teljes játékkal, exkluzív hardvercikkekkel, 24 játékteszttel és 14 előzetessel. Köztük olyan címekkel, mint a The Division, vagy épp az Elite Dangerous: Horizons. Na, ki tör velünk a csillagok közé?

Fagyhalál a Nagy Almában

2016 nagyon sok jó játékot hoz majd, közülük pedig az egyik legvártabb a Tom Clancy's The Division, amelyben a játékosok a poszt-apokaliptikus New Yorkban próbálnak meg rendet tenni. A programra évek óta várunk, JohnBart pedig mindent összeszedett róla, ami tudható, hogy 4 oldalban mesélje el, miért lehet a Ubisoft játéka a legnagyobb durranás az idén.

Persze Chris sem unatkozott karácsonykor: helyette sok-sok órát ölt a Warhammer 40.000: Dark Nexus Arenába, az első olyan MOBA-ba, ami ebben a népszerű univerzumban játszódik. 4 oldalas előzeteséből többek között az is kiderül, hogy milyen eloszlású piacon kell helyt állnia a Whitebox alkotásának.

Jómagam (azaz Chocho) pedig a csak sokára megjelenő Vampyrről írtam 2 oldalas bemutatót -- 2017 nagyon messze van, a Life is Strange készítőinek vámpíros szerepjátéka azonban már most érdekesnek tűnik. Annyira persze nem kézzel fogható, mint a korai hozzáférésben kapható Squad: a hiperrealisztikus katonai szimulátorról a csapat egy új tagja, az egyébként militáns területen tevékenykedő Trau írt 2 oldalas beszámolót.

És ha már korai hozzáférés: a januári számtól egy kis bélyeggel különböztetjük meg azokat az előzeteseket, amelyeknek tárgyát sikerült kipróbálnunk, hogy mindig egyértelmű legyen, ha valamelyikbe ti is fejest tudtok ugrani. Ennek szellemében íródott Obo The Isle cikke, vagy McMackó Descent Undergroind bemutatója. De persze nem árt vigyázni ezekkel a programokkal -- akit érdekelnek a korai hozzáférés és a közösségi finanszírozás kockázatai, az JohnBart 4 oldalas Gondolatébesztő: Fizessünk előre? című cikkéből tájékozódhat.

És mivel új évet köszöntünk, természetesen a 2015-ös esztendő legjobbjainak és legrosszabbjainak összeállítása sem maradhatott el. Ezúttal kicsit személyesebbre vettük a figurát, sőt olvasóinkat is kérdeztük, hogy nekik mi a véleményük -- eláruljuk, született pár meglepő eredmény!

Várnak a csillagok és a sár

Tesztek során a decemberi-januári időszak mindig szívás, hiszen alig jön ki nagy volumenű játék. Azért idén szerencsénk volt: Gebbbe 4 oldalon át vesézi ki nektek a korai hozzáférésből teljes értékű programmá változott DiRT Rallyt, amihez még Colin McRae is büszkén adhatná a nevét. És ha már szimulátorok: disconnect az Elite Dangerous: Horizonsban repkedett cirka 200 órát, hogy szintén 4 oldalban ossza meg tapasztalatait az utóbbi idők legnagyobb űrhajós programjáról.

Tika a Total War: ATTILA - Age of Charlemagne-t vette górcső alá 2 oldalas tesztjében, míg AstroDave a Zombie Vikingsről mondta el a véleményét, azonos terjedelemben. Bate a MechWarrior Online-t nyúzta az ünnepek alatt, Böjti pedig a The Mean Greens: Plastic Warfare-rel szórakoztatta magát, na meg minket. És persze Chris is tesztelt, bár az Into the Voidban nem lelte sok örömét.

A Hardverrovatot sem felejtettük el, sőt Monchee egyenesen a Microsoft amerikai főhadiszállására utazott, hogy első kézből számolhasson be róla, hogyan is készülnek a gyártó termékei. Fókuszban a Surface Book, a tavalyi év slágernotebookja. Nem ez azonban az egyetlen exkluzív anyag a rovatban: mindenkinél hamarabb tehettük rá a mancsunkat az ASUS folyadékhűtéses gamer laptopjára! Teszt 2 oldalon.

Külvilágba is életet lehetltünk, Bate a kedvenc témájának szentelt 2 oldalt: egy tehetséges magyar képregényrajzolóval, Borbás Bencével olvashattok rövid interjút, valamint a művész eddig megjelent munkái is bemutatkoznak -- a szürrealista stíus kedvelői előnyben!

Mélyebb vizeken

Rovataink egy új szereplővel bővültek. Befutott Böjti Horrorkamrája, amelyben szeretett szerkesztőnk 2 oldalon át ismerteti az általa leginkább favorizált téma radar alatt érkező játékait. Böjti ugyanis nem ma kezdte: korábban a Magyar Fangoria Horrormagazin főszerkesztőjeként egész álló nap ezzel a műfajjal foglalkozott, most pedig videojátékos környezetben élheti ki magát.

Nem csak Böjti, de JohnBart is elméllyedt a belsőségek tengerében: 2 oldalban mutatja be a Brutal Doom legújabb változatát, Chris eközben pedig a MOBA-rovatban mesél arról, miért lehet kissé egészségkárosító egy-egy vérgőzös meccs a kedvenc játékunkban.

ASUS GX700

Teljes játék: The Raven - Legacy of a Master Thief

Januári teljes játékunk a steames The Raven, amely egy epizódikus formában kiadott kalandjáték. De semmi vész: a magazinban található kóddal mind a három részt a magatokénak tudhatjátok, hogy egy agymozgató, izgalmas, a múlt század eleji krimik hangulatát idéző sztorit játszhassatok végig. TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT ERRE TESSÉK!

Kódbeváltás

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsort nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

A JANUÁRI PC GURU JANUÁR  14-TŐL KAPHATÓ AZ ÚJSÁGOSOKNÁL
ÉS A HIPERMARKETEKBEN!