A Below című program az E3 során mutatkozott be, mint az Xbox One egyik exkluzív címe az indie szférából, tegnap azonban megtudtuk: nem csak a Microsoft új konzoljára lesz kapható a Capybara Games játéka, hanem mi, PC-s játékosok is kipróbálhatjuk majd.

Az átirat elkészítése persze nem derült égből villámcsapásként érkezett, hiszen a fejlesztők még tavaly augusztusban közölték, hogy mind a Below, mind pedig a másik programjuk, a Super T.I.M.E. Force egy idő után multiplatform lesz, na meg aztán alaposan meggondolva logikus lépés volt ez, a Below ugyanis egy, a roguelike zsánert bővítő alkotás, s mint ilyen, otthonosabban érezheti magát személyi számítógépeken, mint konzolon.

A Below egyébként még nem kapott megjelenési dátumot, s a részletekben sem tobzódunk, de annyit azért tudunk, hogy egy parányi hőssel egy rejtélyes sziget titkait fogjuk feltárni, a kezünkben semmi mással, csak egy karddal és pajzzsal. A világ, ami ránk vár, egy veszélyes és könyörtelen hely, ahol mindegyik sarkon a halál leselkedik, s ha ne adj isten tényleg a porba hullanánk, kezdhetjük az egészet elölről.