• Brazíliában korhatár-besorolást kapott PC-re a Quantum Break
  • Hivatalosan csak Xbox One-ra jelenik meg a játék
  • Itt az első nyom arra, hogy jön az átirat?

Az Xbox One egyik nagy húzócíme idén az időmanipulációval domborító Quantum Break a Remedy Entertainment gárdájától. Ha minden jól megy, akkor a játék április 5-én a boltokba kerül, hogy aztán Jack Joyce szerepében akcióba lendüljünk -- lehetséges azonban, hogy a játék nem csak konzolra fog elkészülni.

BRAZÍLIÁBAN PC-RE IS KORHATÁR-BESOROLÁST KAPOTT A QUANTUM BREAK

A hivatal oldalán még most is látható, hogy a játék PC-re és Xbox One konzolra is besorolást kapott, holott hivatalosan csak utóbbira fog megjelenni. Akkor nyilván jön az átirat! Nem? Nos, nem biztos, könnyedén lehet az, hogy valamilyen tévedésről van szó, ám a korábbi nyilatkozatokból kiindulva ne temessük még a lehetőséget.

quantum-break-pc.jpg

Augusztusban a Microsofttól Phil Spencer azt mondta, hogy sem a Scalebound, sem a Crackdown sem pedig a Quantum Break nem készül PC-re, mivel ezek fejlesztése még az előtt kezdődött, hogy eltervezték a Windows játékfelhozatalának bővítését, ugyanakkor nincs kizárva egy-egy átirat. A problémát az jelenti, hogy már javában megy a fejlesztés, nem lehet beiktatni még egy platformot. Novemberben aztán Sam Lake, a Remedy első embere is megszólalt az üggyel kapcsolatban, és a Game Informernek adott interjújában elmondta: reméli, hogy PC-n is látni fogja a játékot, ennél többet azonban nem kaptunk.

Nem ez volna egyébként az első eset, hogy a Remedy egy konzolexkluzív játéka később PC-re is eljut. Emlékezzünk csak az Alan Wake-re, ami multiplatformként mutatkozott be, ám első körben csak Xbox 360-ra jelent meg -- akkor a Remedy azt mondta, hogy a Microsoft kezében van a döntés az átiratot illetően és, hogy nem sok esély van erre, két év múltán azonban megszerezték a jogokat, és PC-re is eljuthatott az író kalandja. Nem kizárt, hogy a színfalak mögött most is valami hasonló zajlik, és ebben adott egy kis betekintést a besorolás -- vagy csak tévedés az egész. Majd meglátjuk…

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!