Jó ideje tudni lehet már azt, hogy a Ubisoft újra ki fogja adni az eddig WiiU-exkluzív ZombiU játékát, most pedig megerősítést is kaptunk erről. A francia kiadó bejelentette: augusztus 18-án PC-re, illetve Xbox One és PS4 platformra újra megjelenik a ZombiU, de ezúttal már simán csak Zombi néven, és csak digitális formában. 

A sajtóközleményben leírtak szerint az átirat kihasználja majd a jelenlegi generáció számítási teljesítményét, szebb grafikát elénk tárva. Ezen felül pedig minden bizonnyal a kezeléshez is hozzányúltak, a játék ugyanis Wii U-n használatba vette a konzol egyedi perifériáját is. Az eredeti játékot a Ubisoft Montpellier fejlesztette, az átiratot azonban már a Straight Right (Mass Effect 3 és Deus Ex: Human Revolution Director's Cut Wii U-ra) csapata hozza el.

Ha eddig elkerülte a figyelmedet a ZombiU, akkor röviden annyit kell tudnod, hogy egy belsőnézetes túlélőszimulátorról van szó, amelyben a zombik által elfoglalt London a játszóterünk, méghozzá permadeath tálalásban, így ha fűbe harapunk (és ez gyakori lesz), kezdhetjük nulláról az egész kalandot, bár visszaszerezhetjük elhullott elődünk készleteit, ha megtaláljuk a tetemet. A ZombiU annak idején sok jó értékelést kapott, ám az eladások terén már koránt sem volt sikeres -- talán majd most, három, a Wii U-nál sokkalta erősebb platformon jobban szerepel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!