• Megérkezett az F2P PES 2016 PC-re
  • A Steamen keresztül már ingyenesen letölthető a myClub játékmódra fókuszáló verzió

A Konami tulajdonképpen a mikrotranzakcikókkal tarkított myClub játékmód népszerűsítésére tette elérhetővé tavaly december elején PS3 és PS4 konzolokon az egyébként remekül sikerült PES 2016 free-to-play változatát. Ebben ugyan a teljes játékhoz képest lényegesen kevesebb tartalmat kapunk, hiszen az Exhibition játékmód csak hét csapattal (köztük a Bayern München, a Juventus, az AS Roma, a brazil és a francia válogatott) játszható, és nincs benne a karrier opció, illetőleg a saját futballista létrehozását és legendás játékossá faragását megengedő Become a Legend lehetősége sem, ám cserébe megkapjuk a Training szekciót, illetőleg az online és offline is tolható MyClubot. Utóbbi tulajdonképpen a rivális FIFA-széria FUT opciójához hasonló, csapatépítős megoldás, melyben játékkal gyűjtögethető GP pontokkal, vagy valós pénzzel vásárolhatjuk össze álmaink gárdáját.

A Sony konzoljai mellett azonban most már számítógépeken is megtehetjük mindezt, hiszen a Steamen keresztül ingyenesen letölthetővé vált a Pro Evolution Soccer 2016 myClub változata. A program azonban nem csak hogy ingyen van, de minden további tartalmi és játékoskeretek érintő frissítést is megkap, ráadásul a teljes verzióval bírók ellen is pályára léphetünk az online részlegben.

Azonban nem ez az egyetlen PES 2016-hoz kapcsolód tartalom, amit a felhasználók ingyenes kapnak meg a Konamitól, a kiadó ugyanis a 2016-os Európa Bajnoksághoz készülő DLC-t is ajándékba adja a játékoskeret frissítések hosszas csúszása miatt.