Megérkezett a december és vele együtt az év utolsó PC Guruja, amiben idén is igyekeztünk a lehető legváltozatosabb videojátékos tartalmat összehozni nektek. Megtudhatjátok, hogy a Guru tagjai szerint melyek az év legjobb játékai, első kézből értesülhettek a BlizzConon bemutatott új Blizzard játékokról, és részletesen olvashattok a frissen debütált konzolokról, a PlayStation 4-ről és az Xbox One-ról is. Emellé persze jár még 8 előzetes, 18 teszt, 4 videoteszt, és egy teljes körű hardverajánló 2014-re. Végezetül van egy teljes játékunk is, a 2012-es Painkiller: Hell & Damnation, amit 2 DVD lemezen nyújtunk át nektek!

Best of 2013

BEST OF 2013: évbúcsúztatás, és a játékok ünneplése

A december hagyományosan az a hónap, mikor visszatekintünk az elmúlt 12 hónapra, és összegyűjtjük azokat a játékokat, amelyek a legjobban tetszettek nekünk az adott évben. Nincs ez másképp most sem: 12 oldalon, 28 kategóriában gyűjtöttük össze 2013 legjobb (és legrosszabb) játékait, megspékelve mindezt a szerkesztők személyes kedvenceivel.

Előzetes rovatunk persze nem csak a múltról szól, hiszen a visszatekintés mellett bepillantottunk a jövőbe is. Chris a BlizzConon próbálhatta ki a Blizzard legújabb alkotásait, és négy oldalon mesél nektek a Warlords of Draenor című WoW kiegészítőről, illetve szintén négy oldalon mutatja be a Heroes of the Storm (címlapsztori!) névre hallgató MOBA játékot. ]{redenc ezzel szemben a Diablo III első kiegészítőjét, a Reaper of the Soulst próbálhatta ki, és kétoldalas cikkéből megtudhatjátok, hogy miért lesz érdemes újra elővenni a sokaknak csalódást okozó Dio3-at.

Ha pedig mindez még nem lenne elég (és miért is lenne?), akkor olvashattok még a jövőre érkező Thief rebootról, a Valiant Hearts és a Child of Light című Ubisoft játékokról, a Blackguards névre hallgató taktikai szerepjátékról, és először nálunk találkozhattok részletes előzetessel a Middle-earth: Shadow of Mordorról

Az utolsó roham idén

Előző számunk lapzártája bőven a BF4 és az új CoD megjelenése elé esett, így novemberben még nem tudtunk írni a nagy riválisokról, viszont decemberben pótoljuk a lemaradásunkat: Chris hat oldalon mesél a Battlefield 4-ről, Wilson és Miguel pedig külön-külön tesztelték a Call of Duty: Ghost egy- és többjátékos részét. 

Nagyágyúkból persze nem csak az FPS-ek frontján merítettünk, de más műfajokban is, hiszen teszteltük a Need for Speed Rivalst és a LEGO Marvel Super Heroest is, továbbá olyan érdekességek várnak még rátok, mint az X Rebirth, az XCOM: Enemy Within vagy éppen a PC-re látogató Enslaved és a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst.

A magazinban egyébként összesen 18 teszt kapott helyet, a teljes listát szokás szerint a PGO Magazin menüpontjára kattintva érhetitek el.

PS4 vs. Xbox One

Konzolok háborúja és egyéb érdekességek

A november két legfontosabb videojátékos eseménye a PlayStation 4 és az Xbox One megjelenése volt, és a PC Guru szerkesztőség is lecsapott mindkét konzolra, hogy aztán megoszthassuk a véleményünket veletek az új generációról. A Microsoft és a Sony gépéről összesen 10 oldalon értekezünk, és nem csak a gépeket és az általuk elérhető lehetőségeket vettük szemügyre, de hét játékról is megosztjuk veletek az első benyomásainkat.

Hardverfronton kipróbáltuk az ASUS MeMO Pad 8-at, a Sony Smarthwatch 2-t, a frissített 13 colos Apple Retina MacBook Pro notebookot, ám ami még ezeknél is fontosabb, hogy szokás szerint négy oldalra bővítettük az ÁlomPC rovatunkat, amiben most nem csak komplett konfigurációkat és fontos komponenseket ajánlunk nektek, hanem összeszedtünk 19 különböző hardverkategóriát (alaplaptól az SSD-n át egészen a tabletekig), és mindegyikből két alternatívát is javaslunk 2014-re!

Teljes játék és PlayStation Plus

A decemberi PC Guru teljes játéka a tavaly októberben megjelent Painkiller: Hell & Damnation, ami egy klasszikus FPS, méghozzá 2 DVD-n, steames aktiválással, magyar felirattal, 105 achievementtel, Steam Trading Cards támogatással, tökös multiplayerrel és kooperatív móddal. Ha részletesebben is kíváncsi vagy a programra, akkor mindenképpen olvasd el a játékról szóló külön cikkünket! Ami NAGYON FONTOS, hogy a játék aktiválásához szükséges Steam-kódot a teljes játék 1-es lemezének papírtokájára nyomtatva találjátok!

A decemberi PC Guru mellé viszont most nem csak egy teljes játék jár, de a Sony hazai képviseletének köszönhetően egy 14 napos PlayStation Plus kód is. Ha van PlayStation 3, PlayStation 4 vagy PlayStation Vita konzolod, akkor ez bizonyára érdekes lehet a számodra, viszont a lap beszerzése előtt mindenképpen olvasd el a felhasználási feltételeket! Szintén FONTOS INFÓ, hogy a PS Plus kódot a teljes játék 2-es lemezének papírtokjára nyomtatva találhatjátok.

PC Guru 2013/12

A 2013/12-ES PC GURUT DECEMBER 5-TŐL KERESSÉTEK AZ ÚJSÁGOSOKNÁL!