Vakáció Mordorban, hírnévszerzés egy középkori földön, és Claptrap-invázió: igyekeztünk minden igényt kiszolgálni az ősz második PC Guru magazinjával, csurig töltve a 2014/10-es szám oldalait.

ZÖLDNEK LENNI NEHÉZ

Októberi magazinuk címlapjára különleges játék került, hiszen a Gyűrűk Ura világának egy olyan részét kalandozhatjuk be a Shadow of Mordorban, ahová eddig még senki se merészkedett. Az Assassin's Creed és a Batman: Arkham-játékok legjobb elemeit egybegyúrni kívánó akció-kalandjátékról hat oldalon át értekezünk a tesztrovatban, de a lap első felét persze nem ezek határozzák meg, hanem az előzetesek.

A jövőben megjelenő játékok bemutatását ezúttal kissé visszafogtuk, két egyszerű okból: egyrészt mert az E3-as és a gamescomos nagy anyagainkban szinte mindent bemutattunk, másrészt mert annak az időszaknak a közepén vagyunk, mikor minden héten vagy fél tucat új játék jelenik meg, így jobbnak láttuk borítani a rendet, drasztikusan megemelve a tesztek számát. Így lesz ez novemberben is, de félni nem kell, amint letudtuk a dömpinget, megnézzük, mit tartogat 2015!

Persze azért így is készültünk pár dologgal. A 4x-rajongóknak a Worlds of Magicről regél Miguel, a This War of Mine a civilek oldaláról mutatja be a háború szőrnyűségét (erről JohnBart mesél), Tika a The Settlers: Kingdoms of Anteria bétájában igyekezett boldogulni. Bullseye pedig megnézte, mit tud a World of Tanks-gyilkosnak szánt Armored Warfare. Egy különleges interjú azért még belefért: Jenei Imrével, a zseniális és világhírű Surgeon Simulator atyjával beszélgettünk!

TESZT-ÚTHENGER

A címlapról már láttátok, hogy a hónapban kiemelt figyelmet szenteltünk a Shadow of Mordornak, de ez tényleg csak a jéghegy csúcsa. Sajnos az Alien: Isolationről lecsúsztunk, de a Borderlands: The Pre-Sequel! még időben megérkezett, Christ pedig teljesen elvarázsolta. Lor a The Sims 4-ben építette álomvilágát, Mo a FIFA 15 pályáján rúgta a bőrt, Bate úgy két hétre megszakította a kapcsolatot a világgal, és előbb a Disney Infinity: Marvel Super Heroesra, aztán a Wasteland 2-re áldozta minden szabadidejét. Tika elsősorban a magyar Meridian: New Worldbe ölte minden idejét, de a stáb háborúzott a Planetary Annihilationben is.

Természetesen az ősz legnagyobb konzolos játékai mellett se mehettünk el szó nélkül, így egyetlen magazinban tudtuk tesztelni a PS4-es kínálatot erősítő DRIVECLUB-ot és az Xbox One képességeit kidomborító Forza Horizon 2-t is.

Rovatokból sincs hiány. Chris a Dot-A-lapok hasábjain összeírt egy tucatnál is több hőst, akik ideálisak a játék elkezdéséhez; futottunk egy második kört egy másik MOBA-val, megnézve, mit változott az az Awesomenauts az elmúlt két évben; újrajátszottuk a Far Cry-t, hogy kiderítsük, van-e még olyan jó, mint a kiadásakor.

AZ OKTÓBERI PC GURU MAGAZINT OKTÓBER 16-TÓL KERESSÉTEK AZ ÚJSÁGOSOKNÁL!

PC Guru 2014/10

TELJES JÁTÉK: MOUNT & BLADE - WARBAND

Októberi teljes játékunk minden idők egyik legmonumentálisabb szerepjátéka, a Mount & Blade: Warband, ami szépségversenyt tuti nem fog nyerni, cserébe viszont hangulatosabb és tartalmasabb bárminél, még a több tízmillió dollárba kerülő gigantikus RPG-knél is. Itt te magad lehetsz a szerencséd kovácsa, szó szerint azt csinálva a hatalmas világában, amit csak akarsz... de inkább olvasd el a teljes játékról szóló cikkünket, hiszen ott mindent megtudhatsz róla! (de a telepítés előtt mindenképp fussátok át a kódbeváltással kapcsolatos tudnivalókat!)

KÓDBEVÁLTÁS

A DVD-tasakra nyomtatott kódsort nem a Steamen kell felhasználni (katt a Steam tudástárért), hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni a DVD tasakjára nyomtatott kódsort, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A DVD-tasakon található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!