Az október 2-án megjelenő demóban öt perces meccseket vívhatunk majd a Manchester United, Liverpool, Real Madrid, vagy a Barcelona közreműködésével, de a klubcsapatok mellett a francia és az olasz nemzeti válogatottal is rúghatjuk a virtuális bőrt. Talán kevésbé fontos tényező, hogy promóciós videókat is találunk a próbaverzióban, amik a Become a Legend és az Legends módokat taglalják.

Ha nem nagy baj, akkor lelövöm a poént, és elmondom, hogy a Become a Legend a FIFA-sorozatból már ismert Be a Pro másolata, tehát itt is csak egy focistát irányítunk a meccsek alatt, és a karrierjét végigkísérve igazi profivá, akarom mondani legendává válhatunk. A Legends mód pedig nem más, mint a Become a Legend online változata, amiben az általunk kreált focistákkal játszhatunk többedmagunkkal.

Ne felejtsük, hogy a PES 2009 számos, a grafikát és játékmenetet érintő újítással október 17-én fog megjelenni Xbox 360, PS3 és PC platformokra, azonban akinek PS2, PSP vagy Wii van otthon, egy kicsivel tovább kell várnia.



Kiegészítés: Közben megérkezett a hivatalos gépigénye is a játéknak, melyet az adatlapján olvashattok!