• PlayStation konzolokra és Meta Questre is megjelenik a Roblox
  • A világ legnépszerűbb videójátékos platformja
  • Amelyben játékokat készíthetünk, és mások alkotásait is kipróbálhatjuk
  • A felhasználói bázis nagyrészt fiatalokból áll, így gyakoriak a botrányok a program körül

Lehet szeretni, vagy épp utálni, attól még tény, hogy a Roblox a világ egyik legnépszerűbb videójátéka, pontosabban olyan platformja, melynek keretében videójátékokat készíthetünk, valamint kipróbálhatjuk mások alkotásait. A Roblox Corporation által fejlesztett rendszernek több mint 65 millió felhasználója van naponta, a játékosok túlnyomó része pedig fiatalkorú, így aztán elég gyakran alakulnak ki botrányok a program körül – legyen az egy emberrablási ügy, vagy épp különböző visszaélések. A gyerekeket ráadásul semmi sem védi meg a káros tartalmaktól és az egyéb veszélyektől, talán ennek tudható be, hogy PlayStation konzolokra egészen a mai napig nem jelent meg a Roblox (Jim Ryan korábban kifejezte az aggodalmait azzal kapcsolatban, hogy a kiskorúak lényegében bármit kipróbálhatnak a platformon belül). Ám úgy fest, végül megtört a jég, az üzemeltetők ugyanis bejelentették, hogy sok év után végre (?) a Sony masináit is beveszi a játék.

PlayStation 4-5 mellett ráadásul még Meta Questre is befut a produktum, tehát jelentősen kibővül majd az amúgy is robosztus felhasználói bázis. Az ugyan nem szerepel a készítők posztjában, hogy pontosan mikor kerül erre sor, de állítólag már a jövő hónapban megnyílnak a kapuk – és velük együtt a pénzcsap, ugyebár. A Nintendo még a Sonynál is (sokkal) szigorúbban veszi a tartalmak szűrését, éppen ezért nem meglepő, hogy Switch-re továbbra sem lett bejelentve az alkotás, holott a Roblox CTO-ja, Dan Sturman szerint gond nélkül futna az eszközön. Persze megeshet, hogy valamikor erre a bejelentésre is sor kerül, de addig azért senki ne álljon fél lábon.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.