• A Raptr új szolgáltatást indít
  • Ez a Plays.tv, egy videómegosztó gamereknek
  • Könnyen és gyorsan készíthetünk felvételeket
  • A kliens már most elérhető

A Raptrban már egy ideje elérhető videómegosztásból nőtt ki a ma bejelentett Plays.tv, ami egy külön platform és kliens arra, hogy a klipjeinket megosszuk egymással. Az egészet a legkönnyebben a PS4-en látott Share gombhoz lehet hasonlítani, tehát itt is villámgyorsan és egyszerűen menthetjük le és kürtölhetjük világgá azt, amit a játékban tettünk vagy láttunk. Ugyanezt a lehetőséget nyújtja egyébként az Nvidia-féle ShadowPlay, valamint a Windows 10-re írt Xbox app is tud majd ilyet.

A Plays.tv kliense már most elérhető, bár még csak bétaállapotban. Alapbeállítások mellett a legutóbbi 30 másodpercet rögzíthetjük 480p felbontásban, de ez állítható: rajtunk múlik a felvétel hossza, a felbontása, illetve az fps és a bitráta, sőt a mikrofon és a webkamera anyagát is rögzíthetjük. A felvételek elkészítéséhez az Ctrl+F2 billentyűt kell megnyomni, a nyers művet pedig a kilépés után a kliensben találjuk, ahol aztán megvághatjuk, címkékkel láthatjuk el (a játékot automatikusan felismeri a program), illetve természetesen megoszthatjuk a Plays.tv oldalán vagy mondjuk Facebookon.

A Raptr azt mondta, hogy később bővülni fognak a lehetőségek, mégpedig részletesebb szerkeszthetőséggel és adatvédelmi beállításokkal, sőt, idővel pénzt is kereshetünk a felvételeinkkel, de persze ezzel együtt reklámok is megjelennek majd a platformon.

plays-tv.jpg