Nagyon úgy tűnik, hogy a Square Enix igen komolyan oda akarja tenni magát a jövőre 30. születésnapját ünneplő Final Fantasy-sorozattal. A VGLeaks értesülései szerint ugyanis egy egész sereg Final Fantasy-kiadványt uszítanak ránk remake-kel, remasterrel és újrakiadással.

Ami biztos, hogy 2017-ben fut be a Final Fantasy XII: The Zodiac Age, ami az eredeti Final Fantasy XII felújított, átdolgozott változata lesz, természetesen most már PS4-re. Remasterelt változatban érkezik szintén a Sony jelenlegi konzolgenerációjára a Final Fantasy XIII, a XIII-2 és a Lightning Returns, természetesen fullHD felbontással, 60 fps-es sebességgel.

Aztán, jön az epizódokra bontott Final Fantasy VII Remake első része PS4-re – a többi a PC-s változattal együtt 2018-ban fut be. Sőt, a tizenötödik rész PC-s portja is két év múlva jelenik meg. És ha már PC-sek, még 2017 vége előtt felkerül a Steamre a Final Fantasy I, a Final Fantasy II, a Final Fantasy XII: The Zodiac Age, a Final Fantasy Tactics: The War of the Lions és a Chrono Trigger.

Mindezek mellett szépen egybe csomagolva, PS4-re és PS Vitára megjelenik a Final Fantasy 30th Anniversary Collection, ami a sorozat első kilenc sorszámozott epizódját tartalmazza. Mi több, ez egyenesen három különböző változatban érkezik.

  • Hagyományos változat: a kilenc játék plusz egy poszter.
  • Collector’s Edition: a kilenc játék, poszter, art book, 8-bit Black Mage kulcstartó, Chocobo plüssfigura és két lemeznyi zene Uematsu Nobuo válogatásával.
  • Crystal Complete Edition: a csak a Square Enix honlapján elérhető, limitált kiadás tartalma igen bő. Játékok terén a felhozatal: Final Fantasy 30th Anniversary Collection titles (FF I-től IX-ig), Final Fantasy X/X-2 HD, Final Fantasy XII: The Zodiac Age, Final Fantasy XIII Trilogy, Final Fantasy XV (és minden DLC), Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (beleértve minden kiegészítőt + 3 havi előfizetés). Egyedi tárgyak a Final Fantasy XI Mobile-hoz és a Final Fantasy XIV-hez. Aztán benne lesz még a Collector’s Edition minden tartalma, két extra lemez zenével, kristály nyaklánc, Moogle plüssfigura, Black Mage szobor, Final Fantasy kártyajáték kezdőcsomagok. S végül három film a Final Fantasy VII: Advent Children, a Kingsglaive: Final Fantasy XV és a Brotherhood: Final Fantasy XV képében. Mindez egy Final Fantasy logós, gyönyörű dobozba belecsomagolva.

final-fantasy-characters.jpg

Nos, mit szóltok?