Egyelőre nagyszabású, 3D-s Prince of Persia játékot nem kapunk, legalábbis nyilvános tervek erre vonatkozóan nincsenek, ám ha lehet hinni a francia Portail du Jeu Video értesüléseinek, akkor hamarosan visszatér a herceg egy, a gyökerekhez visszatérő 2D-s eresztéssel.

A portál a játékról nem tudott meg sok részletet, így a történetet, a helyszínt és a játékmenetet sem ismerhettük meg, de azt állítólag tudják, hogy a program a Ubisoft Montpellier berkeiben készült UbiArt grafikusmotort fogja használni. Ez az eszközkészlet egyre népszerűbb a franciáknál, hiszen a Rayman Origins és a Rayman Legends mellett a jövő héten esedékes Child of Light is erre épül, valamint a Eurogamer értesülései szerint más Ubisoft játékok is készülnek a segítségével.

A munkálatok elvileg jól haladnak, a különböző animációk ugyanis már készek, illetve sikerült azt is megoldani, hogy a herceg egy 3D modell módjára tudjon megjelenni, mindennek ellenére azonban arról nem kaptunk információt, hogy mikorra lesz kész a játék, a Ubisoft pedig természetesen nem kommentálta a híresztelést -- bár nyáron az európai részleg főnöke azt mondta, hogy vissza fog térni a sorozat.

prince-of-persia-alt.jpg