• Pókember megjelenhet a Marvel képregényfilmekben
  • A Marvel hősei pedig Pókember kalandjaiban
  • Az első vendégszerep valószínűleg a Captain America: Civil Warban lesz
  • 2017-ben pedig új, önálló Pókember film jön, talán Andrew Garfield nélkül

Nagyon jó hír érkezett a képregényrajongók számára, a Sony és Marvel ugyanis végre egyezséget kötött Pókember jövőjét illetően. A híres hálószövő immáron vendégszerepelhet a Marvel Cinematic Universe egyes felvonásaiban, ezen felül pedig a Marvel hősei feltűnhetnek Pókember új kalandjaiban. Mindez eddig lehetetlen volt a licencelési problémák miatt, de szerencsére sikerült ezeket az akadályokat leküzdeni.

Azt még nem tudni, hogy Peter Parker mikor fog újra megjelenni a vásznon, de jó eséllyel a 2016-os Captain America: Civil War a kérdéses film, ebben ugyanis a Marvel képregényvilág egyik legfontosabb történetével foglalkoznak, amiben nagy szerep jutott Pókembernek, és mellesleg a rajongók is nagyon szeretnék, ha kedvencük ott lehetne Amerika Kapitány és Vasember oldalán.

Pókember persze nem kizárólag vendégszereplő lesz, külön film is készül. Ezt a Sony 2017-ben szeretné kiadni, és új, kreatív irányvonalat vesznek a karakterrel a marveles Kevin Feige és Amy Pascal vezetése mellett. A The Hollywood Reporter értesülései szerint új filmben már nem Andrew Garfield fog szerepelni, ami nem volna furcsa, ha tényleg új fejezetet akarnak nyitni a filmes vonalon. A produkciót a Sony fizeti, terjeszti és a végső vágás jogát is fenntartja, a Marvel „csak” a helyes irányvonal kiválasztásában segít.

A bejelentéshez kapcsolódóan a Marvel halasztja néhány filmjének megjelenését: a Thor: Ragnarok csak 2017 novemberében érkezik, a Black Panther 2018 júliusában, a Captain Marvel 2018 novemberében, az Inhumans pedig 2019 júliusában. Az Avengers: Infinity War első és második részének dátumai nem változtak.

pokember.jpg