Megérkezett a Pokémon GO első nagy frissítése, amely jelentős teljesítménybeli javulást és stabilabb futást eredményezett az applikáción. Persze rengeteg bosszantó hibától is megszabadítottak minket, némelyiket javították, máshol meg egyszerűen eltávolították a hibás funkciót.

Ez történt a lábnyomokkal. Egy hiba miatt ugyanis a program a közeli pokémonokat három lábnyommal jelezte, ami éppen azt jelentette, hogy távol vannak tőlünk. Mivel nem tudták orvosolni a hibát, egyszerűen kivették ezt a funkciót, így most egyetlen lábnyom sem jelzi, milyen távolságra van a kis zsebszörny tőlünk. Ugyanígy eltűnt iOS-en az energiatakarékos üzemmód, ami a felhasználók szerint több ízben is a Pokémon GO összeomlásához vezetett. Illetve több területet is kivettek a PokéStopok listájáról, mint például holokauszt múzeumot Washington DC-ben.

Emellett új figyelmeztető üzenetek kerültek fel a töltőképernyőkre, mint például az, hogy ne játszunk vezetés közben, maradjunk tisztában a környezetünkkel, ne lépjünk be tiltott területekre, és így tovább. További újdonság, hogy immár szerkeszthetjük a trainer dizájnt és kiirtottak számtalan bugot. Gyorsabb lett a loading és az UI, valamint a kedvenc pokémonjainkat most már nem tudjuk véletlenül áthelyezni, illetve néhány pokémon lelőhelye is megváltozott. Mindemellett javítottak néhány animáción.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!