A Precursors a kijevi székhelyű Deep Shadows műhelyében készül, amelynek előző munkája a Boiling Point: Road to Hell volt. A mostani játékukat egy meglehetősen nagynak ígérkező és szabadon bejárható világban helyezték el, ahol éppenséggel egy intergalaktikus háború zajlik. A főhősünk aki éppen befejezte a pilótaiskolát, belekeveredik ebbe a csatába.

A játékosok több bolygóra is ellátogathatnak, hogy a küldetéseiket teljesítsék, értékes információkat szerezzenek, és nem utolsósorban a felszerelésüket bővítsék, illetve lecseréljék jobb és hatékonyabb darabokra. Egyes bolygók teljesen kihaltak, másokon még csak csírázik az élet, de lesznek olyanok is, amik csupán hatalmas szeméttelepek. Az olyan planétákon, ahol az evolúció már egy magasabb szintet ért el, kapcsolatba léphetünk az ott élő civilizációkkal. A teljes játék során körülbelül 250 kisebb-nagyobb misszióra számíthatunk majd.

A lenti videóban is látszik, hogy a játék nem szándékozik csupán egy FPS lenni, autókázhatunk, hatalmas lépegetőket irányíthatunk, helikopterekkel repkedhetünk, de még egy űrhajó pilótájaként is harcolhatunk. Már a készítők is megmondták hogy az ő játékuk egy amolyan FPS/RPG/űrszimulátor hibrid lesz.

A már megszokott gépfegyverek és rakétavetők mellett organikus készségekkel is lesz szerencsénk találkozni (amit a videóban lehet látni, szerintem egy tintahalra hasonlít), ezzel egy kis színt víve a már amúgy sem unalmasnak ígérkező játékba. Egy példa az ilyen különleges fegyverekre az, amelyik az ellenfelünket hangyaméretűvé kicsinyíti le.

A hivatalos oldalon még mindig 2008 szerepel, mint megjelenési dátum, bízzunk benne, hogy ez nem fog változni, és akkor még idén játszhatunk PC-n vagy Xbox 360-on a Precursorsszal.