• A Shovel Knight dobozos változata kétséges, hogy megjelenjen Xbox One-ra
  • A platform játékkiadási szabályai a fejlesztők útját állják
  • A többi platformon késés lesz: Európában október 30-a premierdátum
  • Drágul is a játék: 20 helyett 25 dollárt kell majd fizetni

A Yacht Club Games csapatának meggyűlt a baja a bolti rendszerrel. Friss közleményben tudatták, hogy a dobozos Xbox One kiadás idén biztosan nem fog megjelenni, sőt, a levegőben lóg az is, hogy egyáltalán valaha elkészülhet. Ehhez rajtuk kívülálló okok, a platform játékkiadási szabályai vezettek, amikkel sajnos nem tudnak mit kezdeni, de azért még küzdenek.

A másik változás, hogy többet kell fizetni, ha kézzel fogható példányt akarunk. Az eddigi 20 dollár helyett 25 dollár lett a végösszeg, mégpedig azért, mert így elkerülhetik azt, hogy az alkotásuk egyenesen az olcsójátékok dobozába kerüljön, ahol aztán senki sem venné észre. Ez megint csak olyan, amire nincs behatással a csapat, egyszerűen ilyen szabályok szerint működnek egyes boltok.

A harmadik hír, hogy késés is lesz. A Wii U, 3DS, PS4 és PC verzió immáron október 30-án jelenik meg Európában, vigaszt jelenthet azonban, hogy a korongon ott lesz a Plague of Shadows, valamint a játék zenéjének letöltésére feljogosító kód is. A fejlesztők továbbá azt mondták, hogy ha már előrendelted a játékot, akkor az áruház valószínűleg nem fog felárat kérni.

Végezetül megtudtuk, hogy még tervben van egy dobozos kiadás PS Vitára is, de ez idén biztosan nem fog megjelenni, illetve, a csönd ellenére, a Shovel Knight amiibo még úton van, csak a megjelenési dátumot kell fixálni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!