A PS Plus tagoknak már nem kell sokat várniuk az új, extra költségek nélkül letölthető címekre, hiszen január végén a Playstation 3 és a PS Vita, február elején pedig a PS4 kínálata is fog bővülni.

A PS4 tulajdonosok egy félelmetes túlélőhorrorba vethetik bele magukat február 5-től: az Outlast című játék főszereplője egy független újságíró, Miles Upshur, aki felkeresi az elhagyatott Mount Massive Elmegyógyintézetet, hogy feltárja a különös titkokat rejtő intézményt. Az igazság kinyomozása során csupán a nálad lévő kamerára hagyatkozhatsz -- képes leszel élve kijutni?

A Playstation 3 játékosok két kiváló FPS játékkal bővíthetik január 29-től a gyűjteményüket: a tavalyi évben számtalan díjat kapott, az adatlapunkon is megtekinthető BioShock Infinite a felhők felett lebegő városba, Columbiába kalauzol el, ahol a feladatod egy Elizabeth nevű lány megmentése lesz. A küldetés teljesítéséhez nem csupán fegyvereket, hanem különféle emberfeletti képességet is bevethetsz.

Miután bejártad az eget, azonnal akcióba lendülhetsz a posztapokaliptikus Moszkva metróalagútjaiban, hiszen a Metro: Last Light szörnyei és ellenséges katonái itt fognak várni rád. A Metro 2033 eseményei után játszódó történetben ismét Artyom szerepét öltheted magadra, a túléléshez pedig minden mozgósítható élelemre, töltényre és fegyverre szükséged lesz.

A PS Plus keretében a PS Vita következő  ingyenes játéka a Dynasty Warriors Next lesz, amelyben számtalan ellenséges hordával kell szembeszállnod, miután kiválasztottad a harcstílusodhoz legjobban passzoló karaktert. Emellett a könnyed versenyek kedvelőire is várni fog egy új cím a ModNation Racers: Road Trip személyében, ami a szerkesztőmódnak köszönhetően mára több mint félmillió egyedi pályával rendelkezik.