A Sony eddigi legnépszerűbb konzolja a PS2, ami az életciklusa alatt rengeteg híres és közkedvelt játékkal örvendeztette meg a tulajdonosokat, impozáns katalógust állítva fel. Ezt hiba lenne veszni hagyni, és most a Sony megerősítette, hogy már dolgoznak azon, hogy a legújabb asztali gépünk, a rohamos tempóban feltörekvő PS4 képes legyen megbirkózni ezekkel a programokkal.

A cég szóvivője annyit mondott, hogy dolgoznak az emuláció problémáján, de ezzel kapcsolatban más részleteket nem tud megadni. A WIRED értesülései szerint ennek a technológiának a fejlesztése már tavaly óta zajlik, az első gyümölcse pedig már meg is jelent, a PS4 Star Wars bundle ugyanis bónuszként tartalmaz négy klasszikus játékot, amiből három a PS2 érában jelent meg, a Digital Foundry pedig megállapította, hogy ezek valóban emulálva futnak. Az emuláció természetesen szoftveres, ahogy azt az Xbox One is csinálja, erről nem egy külön processzor gondoskodik, ahol azt a korai PS3 modellek tették.

Persze, a nagy kérdés nem az, hogyan csinálták, hanem az, hogyan fognak ezzel élni? Vajon az új megjelenésekhez biztosítanak így bónusz játékokat, vagy szélesebb körben teszik elérhetővé? Valószínűleg az utóbbiról van szó, igazán biztosra azonban csak a hivatalos bejelentés után mehetünk.

ps4-konzol.png