A The Last of Us volt a tavalyi év egyik legjobb játéka, amit azóta is irigyel minden olyan gamer, aki még nem szerzett be egy PlayStation 3-at -- sajnos ugyanis csak a Sony előző generációs konzoljára érhető el a Naughty Dog alkotása. Mivel pedig a december óta kapható PS4 visszafelé nem kompatibilis a korábbi vassal, az új masinát vásárló játékosok is kimaradnak belőle. Egyelőre, legalábbis.

Eric Monacelli, a Naughty Dog marketingmenedzsere az amerikai PlayStation Blog egyik bejegyzése alatti kommentek között válaszolt egy fórumozónak, aki a The Last of Us esetleges PS4-es kiadása felől érdeklődött.

"Épp most ültetjük át a Naughty Dog Engine-t PS4-re, miközben az új Uncharteden dolgozunk. Ki tudja, mit hoz a jövő. :)"

Magyarán Eric nem vetette el a dolgot, helyette inkább egy sokat sejtető smiley-val csalt reményt a PS4 vásárlók szívébe. Szó mi szó, ha a motor már fut az x64-es konzolon, akkor a játék átültetése viszonylag egyszerű feladat. Ha pedig már itt tartunk, ki ne akarnak egy jó kis 1080p-ben futó The Last of Us kiadást? Meglátjuk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!