Tim Schafer különleges játéktervező, ahogy arról a róla szóló portréban írtam. Bár játékai kivétel nélkül kritikai sikerek, a kereskedelmi siker eddig elkerülte, de talán a készülő Psychonauts 2-vel ez megváltozik. Az egy évtizede várt játék leleplezésére tegnap került sor, Tim Schafer pedig ezúttal nem a Kickstartert választotta a közösségi finanszírozási kampányának helyéül, hanem a FIG-et, amelynek használatával az adományozók egyben befektetők is lesznek. 

A Psychonauts 2 kampányoldala már tegnap óta él, és ha így folytatódik az adakozó kedv, holnapra meglesz a kért 3,3 millió dollár! Tim Schafer és az eredeti játék rajongói ugyanis már több, mint másfélmillió dollárt adtak össze, a kampányból pedig több, mint egy hónap még hátravan. 

Jó hír, hogy az eredeti játék legtöbb alkotója visszatért, hogy segítsen Tim Schafer újabb látomását megvalósítani. Scott CampbellPeter Chan és Nathan Stapley újra a művészeti részért fognak felelni, ahogy Peter McConnell a zenéért. A történet és a dialógusok megalkotásában Erik Wolpaw ismét segítséget fog adni Schafernek, de a Razputint és Lilit megszólaltató színész és színésznő is ígéretet tett arra, hogy karaktereik az ő hangjukon fognak beszélni. 

Tim Schafer a kampányoldalán nagyon lelkesítő beszédet mondott, melyet ti is megnézhettek alább. Mindenki benne van a Psychonauts 2 készítésében. És te benne vagy?