• Változik a matchmaking
  • A kezdők alacsony szintű játékosokkal játszhatnak majd
  • A Casual játékban nem a Ranked MMR alapján oszt majd ellenfelet a játék

Már megjelent a Rainbow Six: Siege-hez a következő DLC, a vidámparkba kalauzoló Operation Blood Orchid – bár az operatorokat szeptember 5-ig csak a Season Pass tulajdonosok érhetik el –, ami nyilván megint ad egy lökést ennek az amúgy is népszerű játéknak. Merthogy a DLC hatására néhány régi játékos visszatérhet, illetve újakat is bevonzhat.

Újnak lenni viszont nem mindig örömteli egy multiplayer játékban, mert a profik szinte céltáblának használják a kezdőket. Ezen szeretne most változtatni a Ubisoft úgy, hogy átalakítja a matchmakinget. Az új játékosok a tervek szerint alacsonyabb MMR-ről (matchmaking rating) kezdenek a jövőben, így velük egy szinten álló ellenfeleket és barátokat kapnak majd a mérkőzések során. Természetesen, ahogy sorra aratják a győzelmet, az MMR-t úgy törlik el és kerülhetnek be a magas szintű játékosok közé.

Emellett megjelenik a független Casual MMR, így a Casual játékban a program már nem a Ranked MMR-ünk alapján osztogatja majd az ellenfeleinket, ami szintén jótékonyan hathat a játékosok közötti egyensúlya. Eme változások még a Season 3 alatt érvénybe lépnek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!