Alex Hutchinson, az Assassin's Creed sorozat kreatív igazgatója a CVG-nek adott interjújában tért ki a japán játékfejlesztőkkel történő állandó kivételezésre. Alex szerint nyugaton folyton szidják a fejlesztőket, ha egy játék története nem üti meg a mércét, de kelet felé fordulva ez nem történik meg, mert a sajtó rasszista és máshogy kezeli a japánokat.

"Érezhető az aljas rasszizmus a játékvilágban, különösen a sajtó oldaláról, ahol is a japán játékfejlesztők mindig megússzák, amit csinálnak. Ez pedig leereszkedő hozzáállás. Csak gondoljatok bele, milyen sok japán játék jött ki úgy, hogy a sztori badarság volt, egyszerűen badarság. Egyszerűen képtelenség komoly fejjel végigülni, az újságíró mégis azt mondja, hogy »ez zseniális«. Aztán kijön a Gears of War és megválasztják a legrosszabb narratívájú játéknak. Holott szerintem a Gears of War sokkal jobb egy Bayonettánál."

Hutchinson kirohanása elég sok kérdést felvet, hisz bár csak a sztorival példálózik, tulajdonképpen bármilyen elemet kiválaszthatna. Ti mit gondoltok, igaza van, vagy csak savanyú a szőlő valami miatt?