A Sony csak nem hagyja pihenni a PS3-at, még karácsonykor is várható exkluzív megjelenés. Az Insomniac Games ugyanis bejelentette a Ratchet and Clank: Into the Nexus című játékot, mely kizárólag PS3-ra érkezik, valamikor a karácsonyi szünet idején.

A történet szerin Ratchet és Clank épp egy Vendra Prog nevű veszedelmes bűnözőt szállít vissza a galaxis civilizált részére, amikor a gazfickó megszökik, hőseinket pedig az űr egy feltérképezetlen, elfeledett területére küldi. Az új helyszínek persze egy sor friss ötlettel várják a rajongókat, példul Clank képes lesz módosítani a gravitációt, hogy ezzel még több puzzle-szakaszt rakhasson az Insomniac a programba. Bár a játék elsősorban a duó túléléséről szól, természetesen a többi híres szereplő is visszatér, és a humor sem változik semmit, így a sorozat kedvelőinek nem kell a Jak & Daxter-féle átalakulástól tartania.

A Ratchet and Clank: Into the Nexus játékmenete a gravitáció módosításán túl a nagyobb, hosszabb, vágatlan recept alapján bővül: még több összeeszkábálható kütyü (mint az ellenfeleket hóemberré változtató Winterizer vagy a viselkedésüket megzavaró Nightmare Box), még nagyobb pályák, még több felfedezhető extra... mindez pedig baráti áron! A játék kizárólag PSN-en lesz beszerezhető 29,99 dollár / euró ellenében, ami egy AAA-kategóriás, igen jól kinéző platformer esetén nagyon dicséretes dolog. Dobozkép és napra pontos megjelenés egyelőre nincs, ellenben trailer már van (fent), ahogy friss játékképek is (alant).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ratchet and Clank: Into the Nexus -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: nincs