A Bethesda a blogján jelentette be, hogy a Wolfenstein: The New Order PC-s verziója régiózáras lesz, s talán könnyen ki lehet találni, hogy miért. Igen, a horogkeresztek és egyéb náci tematika miatt volt ez szükséges, amik komoly gátat szabnak a játék akadálymentes terjesztésének.

A programból így két verzió készül: egy a nemzetközi piac számára, ami mindent tartalmaz, amit a fejlesztők megálmodtak, s egy másik, cenzúrázott kiadás, ami Németországban és Ausztriában fog megjelenni. Az előbbi verzió kapta a régiózárat, így semmilyen úton nem lehet majd ezt aktiválni az említett országokban, ellenkező esetben ugyanis komoly jogi következményekkel kellene szembenéznie a kiadónak.

A Németországba és Ausztriába szánt Wolfenstein: The New Order nem tartalmazza majd a fasizmussal kapcsolatba hozható képi elemeket, de a kiadó ígérete szerint minden egyéb területen, vagyis a játékmenet és az akció kérdésében maradéktalan élményben lesz részük a vásárlóknak.

A kiadó továbbá hozzátette, hogy a játékot nem annak szánták, hogy dicsősítse, elfogadtassa vagy reklámozza a náci ideákat, eseményeket és szereplőket, vagy azt, hogy elbagatellizálja a háborús bűnöket és a népirtást.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!