• Csalók teszik tönkre a The Finals ranked meccseit
  • Több videó is született már az ilyen esetekről
  • Az Embark Studios megígérte, hogy orvosolja a problémát

Épp a minap számoltunk be arról, hogy milyen elképesztően sikeresnek mondható az Embark Studios szinte radar alatt érkezett (konkrétan a The Game Awards során jelentették be, hogy elérhetővé vált) ingyenes lövöldéje, a The Finals, a rombolható környezettel, pörgős meccsekkel és fluid mozgással csábító FPS-t ugyanis több mint 10 millióan próbálták ki két hét alatt. A 3 fős csapatokat csatasorba állító program ugyan még most is rendkívül népszerű a felhasználók körében, azonban egyre többen hallatják a hangjukat amiatt, hogy csalók teszik tönkre a játékélményt – ez leginkább a ranked meccsek esetében számít égető problémának. Egy Reddit felhasználó például a vásárlás ígéretével csalt kelepcébe egy hackert, aki a következő képsorokkal szerette volna demonstrálni, mit tud az eladásra szánt portéka:

Ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, emberünk lényegében vaktában lövöldözve eliminiálta az ellenfeleit, akik vélhetően azt sem tudták, honnan jött az "áldás". A The Finals-ben sajnos nincs killcam (legalábbis egyelőre), szóval nem lehet megnézni, miként haraptunk fűbe, ergo nehezebb megállapítani, hogy valóban egy csalóval van-e dolgunk. Persze akadnak egyértelmű esetek, például ez a nyolc nappal ezelőtt posztolt klip is jól mutatja, milyen a csalás másik oldalán állni.

Természetesen az Embark Studios is tud a dologról, mivel egy pár nappal ezelőtti közleményben még jelezte is a csapat, hogy egy technikai malőr miatt nem tudta érdemben tiltani a cheatereket, ám a jövőben minden erejükkel azon lesznek a szakik, hogy megtisztítsák a programot a tisztességtelenül játszó felhasználóktól. Sajnos nem hírünk alanya az egyetlen, ami ilyen problémákkal küzd, hiszen az elmúlt néhány hét során a Call of Duty-széria is megszabadult több mint 23 000 csalótól, hála az egyre jobban teljesítő Ricochet-nak. Persze a csalásellenes szoftverek fejlődésével maguk a csalások is szofisztikáltabbá válnak, szóval végleg eltörölni sajnos nemigen lehet őket, viszont már akkor is jól járunk, ha legalább egy részük fennakad a szűrőn.