Egyszemélyes kooperatív logikai játék, belső nézetben, talán így is lehetne jellemezni a finn Theory Interactive játékát, a Resetet. A helyzet már önmagában igen izgalmas: egy karbantartórobottal kell különböző feladványokat megoldanunk egy kihalt világban. Igen ám, de fémhősünk teljesen egyedül van, ami megnehezíti a dolgát, így akárcsak Wall-E, ő is társra szorul, de kicsit bonyolultabban tesz rá szert: az időben visszaugrálva kell segítséget nyújtania múltbeli önmagának.

Alpo Oksaharju, a kétfős fejlesztőcsapat tagja elárulta, hogy főleg James Cameron sci-fije, a Terminator adta az ihletet, de nagy hatást gyakorolt rájuk a Portal és társai, azaz a lassabb, fejtörésre és nem fejlövésre törekvő játékok. A történetről viszont nem akart beszélni, csak két idősík létezését erősítette meg, de a lent látható játékmenet-videóból annyit már bizton leszűrhetünk, hogy nem csak rövid időugrásokra lesz lehetőségünk.

Ugyanígy észrevehető, hogy a csapat igen szép grafikát rakott a játék alá. A páros másik fele, Mikko Kallinen szerint minden, amit a trailerben látunk, az egy az egyben így fest a játékban, nincs semmiféle feljavítás, sem szépítés. Sőt, a végtermék reményeik szerint még ennél is szebb lesz, mert bevallásuk szerint még alfa fázisban sincs a Reset.

A srácok hamarosan elindítják a játék indiegogós gyűjtését, hogy a közösség támogatását kérjék a program mielőbbi befejezéséhez. Kitűzött dátumuk ugyan még nincs, de szeretnék, ha 2014-ben a játékosok kezébe kerülhetne a PC-exkluzív Reset.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!