A Capcom még egyszer utoljára leráncigál egy bőrt az immár több mint nyolc éves Resident Evil 4-ről, amely megreformálta az addigra kicsit haldokló sorozatot, elirányítva azt a túlélőhorrorból az akciók világába. A siker nem is váratott magára -- bár már túlvagyunk a megosztó hatodik részen, a múltidéző Revelationsön (ami szintén felturbózott változatban jött el PC-re) és a pocsék Operation Raccoon Cityn (na meg vagy féltucat vadhajtáson), máig sokak szemében a negyedik a legjobb Resident Evil játék.

Bár PC-re már megjelent egyszer a program 2007-ben, azért az a kiadás nem volt éppen a közönség ínyére való. Az első patchig gondok voltak a fény-árnyék effektekkel, a grafika ronda volt, a billentyűzet QTE-knél történő feliratozása kissé mellé lett lőve, az egér pedig használhatatlannak bizonyult. Ugyan szorgos modderek feltuningolták a grafikát, megoldották a billentyűzet és az egér problémáját, azért egy hivatalosabb, jobb Resident Evil 4 PC-portnak jobban örültünk volna.

Most ez is eljött, a Capcom -- talán pont a Revelations PC-s sikerén felbuzdulva -- februárban kiadja a Resident Evil 4 Ultimate HD Editiont, amely kizárólag PC-re jelenik meg digitális formában. A játék teljes Steam-támogatást kap, achievementekkel, felhőtárolással, játékkártyákkal, globális ranglistával, teljes játékvezérlő-támogatással, valamint a Separate Ways epilógustörténettel, amely Ada Wong történetét meséli el. És úgy mellékesen hozzáteszem még, hogy teljes vizuális felújítást végeztek a fejlesztők (a karakterek, a háttér és pályaelemek textúráit feljavították, a szövegeket kiélesítették), a HD felbontás mellé 60 fps jár, és persze az új verzió teljesen kompatibilis lesz a szélesvásznú képernyőkkel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Resident Evil 4 Ultimate HD Edition február 28-tól vásárolható meg, ám a Steam már fogadja az előrendeléseket, s aki így zsákolja be a játékot, az ajándékba kap egy több mint 60 számból álló digitális zenei albumot, plusz egy 80 oldalt meghaladó digitális archívumot, amely a Resident Evil 4 karaktereiről, lényeiről, történetéről, koncepciórajzairól és mindenféle frankó dologról tartalmaz földi jókat. Mindezt 19,99 euróért, azaz körülbelül 6000 Ft-ért.

Minimális gépigény:

  • OS: Windows XP/ Vista, Windows 7, Windows 8
  • Processzor: Intel Core 2 Duo 2,4 GHz vagy jobb, AMD Athlon X2 2,8 GHz vagy jobb
  • Memória: 2 GB RAM
  • HDD: 15 GB szabad hely
  • Videokártya: NVIDIA GeForce 8800GTS vagy jobb, ATI RadeonTM HD 4850 vagy jobb
  • DirectX: 9.0c vagy felette

Ajánlott gépigény:

  • OS: Windows Vista, Windows 7, Windows 8
  • Processzor: Intel Core 2 Quad 2,7 GHz vagy jobb, AMD Phenom II X4 3 GHz vagy jobb
  • Memória: 4 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 560 vagy jobb