A Resident Evil 7-ről a trailer után még nem sok derült ki, és az E3 2016-on kipróbálható demó alapján sem tűnt többnek egy Silent Hills P.T. másolatnál. Azonban azóta kiderült egy s más erről a programról is.

Nakanisi Kousi direktor szerint nem lesz hiányunk se fejtörőkben, se az erőforrások beosztásában, ami ugye a klasszikus Resident Evilek alappillérei voltak - viszont újdonság lesz a belső nézet, ami már a Resident Evil 7 fejlesztésének elejétől fogva a koncepció része. Ugyan a demó a sorozat gyökereiből nem sokat mutat, nem is a végleges játékot akarták demonstrálni, hanem csupán azt szerették volna megmutatni, hogy a sorozat hetedik része visszatér a visszafogott akcióval bíró horror alapokhoz.

Ennek ellenére a Resident Evil 7 nem lesz reboot, időben a hatodik rész után fog játszódni. Viszont sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a karakterek, mint korábban, így a blockbustereket idéző átvezetőkről lemondhatunk. „Az akció szerelmesei inkább fogják az Umbrella Corpsot favorizálni” – állítja Kousi, és szavait alátámasztani látszik, hogy a gyógynövények újra fontos szerepet kapnak a játékban.