Idén rendesen el vagyunk látva Resident Evil-játékokkal, hiszen januárban megkaptuk a régimódi ijesztgetést és az akciót ötvöző Resident Evil: Revelationst, márciusban jön a csapatmunkára koncentráló Resident Evil: Operation Raccoon City, novemberben pedig nagy visszatérőkkel és új játékmenetelemekkel a Resident Evil 6 jelenik meg.

Az Operation Raccoon City a Resident Evil 2 és a Resident Evil 3: Nemesis eseményeivel párhuzamosan játszódik, s az Umbrella Security Service vezetőjeként csapatunkkal az a feladatunk, hogy megsemmisítsünk minden nyomot, ami kapcsolatba hozhatja az Umbrella Corporationt a T-vírus által okozott katasztrófával. A kutatás során a város minden fontosabb, a korábbi játékokban már feltűnt épületét felkeressük, miközben a zombik hordájával és a Spec Ops egységekkel is meg kell küzdenünk, illetve lehetőséget kapunk arra is, hogy más irányba tereljük a történetet azzal, hogy kivégzünk egy kulcsfontosságú szereplőt, mondjuk Leon S. Kennedyt.



A legfontosabb tudnivaló a játékkal kapcsolatban, hogy a játékmenet egyáltalán nem olyan, mint amit a korábbi részekben megszokhattunk. Itt egy jól felszerelt, kiválóan kiképzett, összehangolt csapatról van szó, melynek tagjai egymás segítve végzik el a feladatukat, egyszóval, aki horrorra vágyik, annak ez a program nem lesz a kedvence, de aki a Left 4 Dead-szériához hasonló játékmenetet akar, azt itt megtalálhatja a számítását.

A Resident Evil: Operation Raccoon City Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra március 23-án fog megjelenni, míg a személyi számítógépes átirat 3D támogatással kiegészítve május 18-án kerül a boltokba.