A 20. születésnapját ünnepli a Resident Evil, így mindenkit őszinte meglepetésként ért, hogy a legújabb játék nem egy horrorcím, hanem egy csapatalapú lövölde. A játék a Tokyo Game Show 2015 során mutatkozott be Resident Evil: Umbrella Corps néven, amiben játékosok szűk folyosókra és termekbe kényszerülnek, ahol természetesen hemzsegnek a zombik.

A háttértörténet szerint a Resident Evil 6 eseményei után járunk: az Umbrella Corporation már tényleg nincs többé, de a kutatásaik és adataik még nagyon is értékesek, így a riválisok titkos alakulatokat küldenek ki szerte a világba az Umbrella telephelyire, hogy ezekre a titkokra szert tegyenek. A név ezeket a titkos missziókat végző csapatokat fedik, a játék producerének elmondása szerint pedig ironikusnak szánták a címet.

Ezen kívül több sztoriról azonban nincs szó, vagyis a Resident Evil: Umbrella Corps tisztán egy multiplayer játék lesz, amit a harcrendszer kell, hogy elvigyen a hátán. A producer, Kavata Maszacsika ezt, a lövöldözést tartja a kritikus pontnak, aminek jól kell sikerülnie, de a játékmenet változatossága is fontos -- ebben segítenek a különböző játékmódok, a kasztok, a fegyverek és a képességek.

A Resident Evil: Umbrella Corps a tervek szerint 2016 első negyedében fog megjelenni, kizárólag PC-re és PS4-re.