Még januárban röppent fel az a pletyka, hogy az Alien (A nyolcadik utas: a Halál), a Blade Runner (Szárnyas fejvadász) és a Prometheus című sci-fiket is jegyző Sir Ridley Scott egy Halo-film megvalósításán dolgozik produceri státuszban, méghozzá a Prison Break (Szökés) című sorozat író-producerével, Paul Scheuringgel. A Production Weekly akkor kiemelte, hogy ez nem keverendő össze Steven Spielberg Halo-sorozatával. Ez volt a pletyka, amit egy nappal később a Microsoft eme szavakkal cáfolt meg:

„A Halo-franchise sok mindent magába foglal, többek között játékokat, akciófigurákat és regényeket. Mint mindig, most is egyszerre több projekten dolgozunk, amelyekkel lehetőségünk van bővíteni a közönséget, ahogy tettük ezt annak idején a Halo Legendsszel és a Halo: Forward Unto Dawnnal. A továbbiakban is azon leszünk, hogy a Halo-történetet innovatív csatornákon keresztül szőjük tovább, de jelenleg nincsenek terveink arra vonatkozóan, hogy egy mozifilmet készítsünk.”

Mozifilm tehát nem került szóba, de azt végül is nem cáfolták, hogy Scott Halo-projekten dolgozna, míg a kiemelt részek kifejezetten jelzik, hogy valamin azért munkálkodnak, ami hasonlít a Halo Legends animációs filmre és a Halo 4: Forward Unto Dawn websorozatra, amely hazánkban valahogy két címet is kapott: tévében Kezdetek néven adták, a DVD-s verzió pedig a „Hajnalhasadásig rendületlenül előre” keresztséget kapta.

Most megerősítés nyert, amit a sorok közül lehetett kiolvasni. A Microsoft jelentette be, hogy a 343 Industries, az Xbox Entertainment Studios és Sir Ridley Scott cége, a Scott Free Productions kooperációjában „digitális projektbe” kezdtek. Ennek élére Scott és a Free TV elnöke, David Zucker állt, a rendezést pedig Sergio Mimica-Gezzan vállalta, aki a Battlestar Galactica (Csillagközi romboló) és a Heroes (Hősök) című sorozatok epizódjai közül is jegyez néhányat, míg másodrendezőként több Spielberg-filmben is jelen volt – viszont Spielbergnek tényleg nincs köze ehhez a Halo-projekthez.