Phil Spencer nemrégiben kijelentette, hogy az Xboxnak szüksége van egy olyan akció-kalandjátékra, mint a Playstationon futó Uncharted-sorozat. És lám, ezt pont a tavaly rebootolt Tomb Raider képében találták meg, így lett a Rise of the Tomb Raiderből Xbox One-exkluzív anyag, legalábbis, ideiglenesen.

Így hát igazolást nyert, amit már eddig is biztosan tudtunk, de Spencer emellett azt is elárulta, hogy az időzítés sem véletlen: a Rise of the Tomb Raiderrel a legfőbb céljuk, hogy konkurenciát állítsanak a PS4-re érkező Uncharted 4: A Thief’s Endnek.

„Nagy rajongója vagyok az Uncharted-sorozatnak,” -- mondta az Eurogamernek -- „és nagyon szeretnénk felmutatni egy hasonló kaliberű akció-kaland játékot. Próbálkoztuk, keresgéltünk, de végül semmi olyan nem volt a kezünkben, ami elérte azt a minőséget. Most itt a lehetőség.”

Hogy a Rise of the Tomb Raider meddig lesz Xbox One-exkluzív, az egyelőre jó kérdés, reméljük, hogy nem kell majd éveket várnunk, na meg azt is, hogy nem egy silány port lesz a végtermék.