• A Jagex lelőtt egy rajongói modifikációt
  • Mivel ők is dolgoznak egy vizuális felújításon
  • Ezt a rajongók nem vették jó néven

A Runescape egy sikeres MMO, viszont a sikereit annak köszönheti, hogy a kliense nyílt, így a rajongók mindenféle jóságot hozzácsaphatnak a játékhoz. Mindez azonban magában hordozza azt, hogyha a fejlesztő fellép a közösség ellen, akkor az kaszát és kapát ragad. És ez bizony ebben az esetben meg is történt.

A 117 nevű fejlesztő készített Runelite HD modifikáció vizuális felújítást végzett volna a Runescape-en, anélkül, hogy az gondot okozott volna fejlesztőcsapatnak, hiszen a mod csak a felhasználó kliensére lett volna hatással. Szóval a szabályokat semmi sem sértette.

De a Jagex Ltd-t ez nem érdekelte, ettől függetlenül lelövette a Runelite HD modot a hétfői megjelenés előtt pár nappal. Az indok az volt, hogy a Jagex szintén dolgozik a játék vizuális upgrade-jén. Ez persze csalódással töltötte el 117-et, aki több ezer órát ölt bele a programba. Viszont a játékosok tábora sem fogadta jól a hírt. Hatalmas tiltakozást szerveztek a játékon belül, és sokan úgy gondolják, hogy átköltöznek más MMO-kba, például a Final Fantasy XV-be.