Javában zajlik a Rust eddig nagyon sikeres alfatesztelése, s mint ilyen, az a cél, hogy a játékból minél több hibát és oda nem illő elemet gyomláljanak ki a fejlesztők az érdeklődők segítségével -- az egyik ilyen problémás rész a zombik jelenléte, a játékosok ugyanis utálják a csoszogó hullákat, és sokkal inkább a valós emberekkel szeretnének foglalkozni.

A tesztelés elindulása óta szállingóznak az ezzel kapcsolatos panaszok, s úgy tűnik, ezek elérték a kritikus tömeget, a legfrissebb tapasszal ugyanis eltűntek az élőholtak. „Többé már nem zombis túlélőjáték a Rust.” -- írta a Facepunch a hivatalos oldalán, ahol azt is megtudtuk, hogy a hullákat ideiglenesen a szintén utált vörös medvékre és farkasokra cserélik, ameddig jobb megoldás nem születik a tátongó űr betöltésére.

A patch továbbá javított a vadvilág viselkedésén, új fa- és kőtextúrákat hozott, pár új animáció, illetve finomhangolás jött, valamint néhány buggal kevesebb van. A február 6-i frissítés valamennyi eleme a Rust hivatalos oldalán olvasható.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!