pcguru-ajanlott2590x150.jpg

A vezeték nélküli fülhallgatók már több éve meghódították a világot, viszont Magyarországon még mindig nem túl elterjedtek. Ennek egyik oka az árban keresendő, hiszen a második generációs AirPods Pro például még mindig 100 000 Ft felett megy, sokan pedig úgy vannak vele, hogy minek adjanak ki több pénzt egy Bluetooth-szal kapcsolódó fülesre, amikor pár ezer forintért vehetnek egy vezetékeset is, akár a sarki kínai boltban. 2019-ben lépett be a piacra a Samsung a Galaxy Buds modellel, amiből a korábban már említett Tab S9-szériához hasonlóan szintén készült a rajongók igényeit előtérbe helyező FE-változat, és ez jutott el hozzánk is.

A kialakításon azért minimális szinten változtatott a Samsung, ami a füles tetején lévő kitüremkedésen látszik a leginkább. Ez arra szolgál, hogy intenzívebb mozgás, például sportolás közben se mozduljon ki az eszköz a fülünkből. A tok újfent töltőként is szolgál, viszont ehhez már elkell a vezeték. A gyártó egy igen hosszú, egyméteres USB-C töltőkábelt ad a csomag mellé. Visszatérve egy kicsit a tokhoz: rendkívül praktikus, és egyszerűségében is dizájnos kis tárolót kapunk, ami lazán elfér akár a kabátzsebben is, így bárhová magunkkal tudjuk vinni. Bekapcsolt ANC mellett egy teljes feltöltéssel nagyjából 6 órás üzemidőt kapunk, de kikapcsolt ANC mellett ehhez nyugodtan hozzá lehet számolni még legalább két órát. Maga az ANC egyébként a nagy teljesítményű aktív zajszűrést jelenti, ami mondjuk tömegközlekedésen kifejezetten jól tud jönni.

A gyorstöltés a Galaxy Buds FE esetében nagyon baráti. Akár ötpercnyi tokban töltéssel már egyórányi üzemidőt nyerhetünk, és ez a városban mászkálva életmentő lehet mindazok számára, akik gyűlölik a beszűrődő zajokat például a buszon utazva. A Galaxy Wearable alkalmazás telepítése elengedhetetlen, hiszen ennek segítségével lehet teljes mértékben testreszabni a fülhallgatóhoz tartozó finomabb beállításokat, mint mondjuk a Környezeti hang három elérhető hangerőszintjét vagy az ANC konfigurálását. Érthetetlen számomra, hogy a Galaxy Wearable miért csak Androidos eszközökre érhető el, és iOS-re miért nem? Ez egyértelműen egy hatalmas hiányosság, de remélhetőleg idővel korrigálni fogja a Samsung. Mert egyébként a Galaxy Buds FE piszkosul megéri. Nagyjából 30 000 forint körül kapható, és ebben az árkategóriában több mint jó vételnek számít. Zenehallgatáshoz kiváló, a basszus nagyon szépen átjön benne, a zajszűrés pedig meglepően magas színvonalat képvisel – ezt az ember nem várná egy 50 000 forint alatti fülestől.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Összességében a Samsung Galaxy Buds FE mindenképp ajánlott azok számára, akik egy megfizethető vezeték nélküli fülhallgatót keresnek és ahogy elnéztem, manapság már 30 000 forint alatt is hozzá lehet jutni, ami nagyon vonzóvá teszi. Bőven hozza mindazt, ami elvárható tőle, sőt, még többet is képes nyújtani, hiszen én sem gondoltam volna, hogy ebben az árkategóriában ennyire kiváló zajszűrést kapok. Az egyetlen negatívum, hogy hiába a rendkívül aprólékos beállításokat lehetővé tevő Galaxy Wearable, ez sajnos csak Androidra érhető el, szóval bár össze lehet párosítani iPhone-nal, a részletes beállításokat nem kapjuk meg ezeken az eszközökön. Ettől eltekintve le a kalappal a Samsung előtt, hiszen a Galaxy Buds FE még engem is meglepett. Aki éppen vezeték nélküli fülhallgatót keres, annak feltétlenül ajánlom figyelmébe!

A fülhallgatót a Samsung Magyarország biztosította számunkra. Köszönjük!