A Harebrained Schemes boszorkánykonyhájában született Shadowrun Returns egy minden ízében klasszikus szerepjáték, amely az 1984-ben debütált, máig népszerű papír-ceruza RPG különleges világában játszódik. A kerettörténet szerint a 2050-es években visszatért a mágia a Földre, sokan varázserőre tettek szert, mások mitikus lényekké alakultak. Az így létrejött félig sci-fi, félig fantasy világban az élet nem egyszerű, hiszen valaki jóra, valaki rosszra akarja használni képességeit, vagy csak egyszerűen nem kívánt ösztönei hajtják.

A játékmenet felülnézetes, körökre osztott csatákkal operáló cRPG, csak egyszemélyes kampánnyal. A programot július 25-én adják ki PC-re (egyelőre csak Windowsra, de később lesz Linux változat is) és mobilplatformokra. A mágiával átitatott cyberpunk világot kézzel festett hátterekkel alkották meg, míg a benne élő karakterek rajzfilmszerű 3D-s modellek.

A játék mellé egy szerkesztőprogram is jár, amely abban különleges, hogy a Shadowrun Returns teljes kampányát kedvünk szerint átszerkeszthetjük, új történeteket, karaktereket, épületeket alkotva.

„Az ötlet, hogy kiadjuk a Shadowrun Returns kampányának összes szerkesztőeszközét, azon a személyes élményen alapszik, amikor együtt dolgoztam Trent Reznorral az Alternate Reality Game-nél a Year Zero című albumán. Trent megengedte a rajongóinak, hogy remixeljék a zenéjét, aztán kiadtak az album mellé egy GarageBand lemezt is. Mi a Shadowrun Returns kapcsán ugyanezt csináljuk. A játékosok nekiülhetnek annak, amit mi létrehoztunk, aztán átépíthetik, kijavíthatják, vagy kiindulási alapnak használhatják egy teljesen új történethez. Úgy hiszem, mi vagyunk az elsők, akik szerkeszthető verziót adnak ki egy egész kampányból, és izgatottan várjuk, hogy mit kezdenek a játékosok ezzel az univerzummal” -- mondta Jordan Weisman, a Harebrained Schemes és a Shadowrun megalkotója.

A játék tehát július 25-től vásárolható meg a fejlesztők honlapján vagy a Steamen. Előbbi esetben DRM-mentes változatot kaphatunk, utóbbiban pedig hozzáférést a Steam Workshophoz, ahol megoszthatjuk saját Shadowrun Returns történeteinket másokkal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Shadowrun Returns -- Megjelenés: 2013. július 25. (PC, mobil) -- Gépigény: CPU: 1 magos / 1800 MHz, RAM: 2048 MB, VGA: SM 3.0 / 512 MB, HDD: 2 GB