• Sid Meier's Starships bejelentés
  • Körökre osztott stratégiai játék
  • Egy hajóflottát irányítva kell a föderáció hatalmát bővíteni
  • Sid Meier's Starships megjelenés: 2015 eleje

Még időnk se volt arra, hogy igazán rongyosra játsszuk a legutóbbi Firaxis játékot, a Civilization: Beyond Earthöt, a csapat máris a következő programját jelenti be -- bemutatkozik a Sid Meier's Starships.

A stúdió legújabb programja természetesen a stratégiai vonalon halad, melyben ezúttal csillaghajók egész flottáját kell irányítanunk, azzal a céllal, hogy a galaxist bejárva növeljük csillagközi föderációnk befolyását és erejét. Ezt nyilván harcok során tehetjük majd meg, de a diplomácia és egy jó adag felfedezés is szerepet játszik benne.

A Sid Meier's Starships a Firaxis berkeiben, egy kis csapat kezei alatt készül, a munkálatokat pedig maga Sid Meier irányítja, aki saját elmondása szerint egy olyan játékot akart tervezni, ami elmeséli, mi a következő fejezet a Civilization: Beyond Earth után, mikor a bolygókat meghódítottuk, és a hajókkal a csillagokat vettük célba. Itt meg is kell jegyezni, hogy lesz valamilyenfajta kapcsolat az említett játék és a Starships között, de hogy pontosan mi, azt még nem tudni -- és ha már itt tartunk, sok más részletünk sincs még nincs. Annyi biztos, hogy körökre osztott lesz a játékmenet, az elénk kerülő missziók pedig dinamikus harcokat kínálnak, amik élvezetessé teszik az újrajátszást. Ezen kívül lesznek személyre szabható hajók és idegen technológiák is, amik tovább színesítik a játékélményt.

A Sid Meier's Starships a tervek szerint valamikor az év elején fog megjelenni PC-re, Macintoshra és iPadre.