Érdekes elméleteket szült a Silent Hills játszható kedvcsinálója, mely már letölthető PS4-re – legalábbis akkor, ha az ember nem Magyarországon él, ugyebár. Ugyan a demó végén egy szöveg fogadja az embert, miszerint a látottaknak nincs közük a teljes játékhoz, azért nyilván nem véletlen, hogy szerencsétlen Norman Reedus annyi kellemetlenségen megy keresztül a kipróbálható változatban.

A cím is sokatmondó: Silent Hills, azaz az angol nyelvtan szerint nem egy, hanem több Silent Hill – csak nem alternatív univerzumokról szól a játék? Nos, egy Dreamcast Guy nevű YouTube-os srác szerint igen, méghozzá nem is akárhogyan: szerinte a játék középpontjában vagy maga a játékos, vagy egy játékfejlesztő áll, aki a saját világára szabadítja rá a fiktív Silent Hill démonát, mely dimenzióról dimenzióra fertőzi végig a multiverzumot.

Noha az elképzelés elsőre kicsit vad, Dreamcast Guy elég jól alátámasztja az elméletét: szerinte mind Guillermo del Toro, mint pedig Kodzsima Hideo híresek arról, hogy kicsavarják a valóságot, és hitelesnek tűnő, mégis teljesen elborult fantáziavilágokat alkotnak. Ezt a fajta kreatív agymenést már csak az Alan Wake-ben látott „fikció a valóságban” elmélettel kell megfejelni, és bumm, kész a Silent Hills! Izgalmasan hangzik, annyi szent.

A videót alant láthatjátok, középfokú angol nyelvismerettel bőven érthető. Mit gondoltok, Dreamcast Guy fején találta a szöget?