Az EA bejelentette, hogy november közepén egy nagy kiegészítőt kap az eddig kétmillió játékos szórakoztatását biztosító SimCity. A bővítmény a Cities of Tomorrow nevet kapta, s már ennyiből ki is található, hogy ennek segítségével a jövő városait húzhatjuk fel szerény kis birodalmunkban.

A Cities of Tomorrow jóvoltából 50 évet ugrunk előre az időben, s lehetőséget kapunk arra, hogy a napjainkban még kísérleti vagy éppen elméleti fázisban lévő technológiákat és módszereket alkalmazva alakítsunk kedvünk szerint a városunkat. Módunk van arra, hogy tiszta és gazdaságos energiaforrásokat használva egy utópikus metropoliszt állítsunk össze, de dönthetünk úgy is, hogy az utolsó cseppig kiaknázzuk a természetes erőforrásokat, egy óriási ipari gépezetet létrehozva, ahol a lakók kvázi kasztokban élik sanyarú életüket.

A kiegészítőben új specializálódások, technológiák és régiók várnak minket, illetve most először vertikálisan is bővíthetjük a városunkat, hogy a különböző rétegekben az emberkéink más és más csoportja éljen, szóval valahogy úgy, ahogy azt sok sci-fi író elképzelte. Természetesen kapunk egy új katasztrófát is, amely nem más, mint egy óriás robot, amely jelentős rombolást tud végezni városunkban, a közlekedést mágnesvasút és egyéb futurisztikus járművek segítik, lakóink életét pedig különféle szolgáltatást nyújtó drónok könnyítik.

A november 15-én megjelenő Cities of Tomorrow nem önálló kiegészítő, futtatásához szükséges az alapjáték. Az expanzió Limited Edition változata már előrendelhető az Originen 39,99 euróért, és aki megvásárolja, hozzájut a Launch Arcology nevű látványossághoz, amely űrutazásra jogosítja fel az általunk kiválasztott simeket.