Sims2: tovább nyúlik a rágógumi...Az első hír egy félig köztudott, félig elkotyogott dolog, melyet így akár tutinak is vehetünk. Történt ugyanis, hogy a kedves és szemrevaló Natasha Bedingfeld (képünkön) saját blogján közreadott egy videót, melyben aktuális slágerét, a Pocket Full of Sunshine-t énekli fel simlish nyelven a TS2 legújabb, hetedik expanziójára, és ebben elkotyogta azzal az édes szájával, hogy ennek címe Free Time lesz (és már az angol dobozképet is megszereztük). Nos, ebben a hírben csak a cím az érdekes, hiszen aki megvette a Jó Utat! kiegészítőt, már olvashatta eme friss anyag rezüméjét, idézem: „Újdonság! A legújabb The Sims2 kiegészítő csomag. Simjeid végre a hobbijuknak élhetnek! Kreatív, intellektuális vagy aktív szabadidős tevékenységekbe merülhetnek, és találkozhatnak más, hasonló érdeklődésű simekkel. Vajon tobzódnak majd a különféle elfoglaltságokban, vagy egyetlen igazi szenvedélyüknek szentelik szabadidejüket, és abban próbálják tökéletesre csiszolni tudásukat? Megjelenik 2008 tavaszán!”

Időközben több oldalon is megjelent egy hivatalosnak tűnő leírás, íme, álljon itt ez is (saját fordításomban):

Most simjeid újra felfedezhetik a szabadidő örömeit! Ébreszd fel simjeidben az igazi életszenvedélyt, ahogy felfedezik a teljesen új tevékenységeket, és azokban egyre jobbak lesznek. Legyen szó egy fociról a családdal, a balett gyakorlásáról, autók bütyköléséről a haverokkal, vagy modellvasút építéséről, a simeknek most még több lehetősége lesz jártasságukat növelni, baráti kapcsolatokat építeni, és még sikeresebbé tenni életüket. Hozz létre új, egyedi, mindennapos használati tárgyakat simjeidnek: ruhákat, fazekasárukat, egyebeket. Tedd még egyedibbé simjeidet másodlagos célokat felfedezve és életcéljaikat kiszélesítve. Simjeid még titkos jutalmakhoz is hozzáférhetnek, hobbijaikat tökélyre fejlesztve, és vadonatúj karrierekben előrehaladva. Fedezd fel a hobbik széles választékát, melyek megváltoztathatják simjeid életét!
  • Fedezd fel simed szenvedélyét a rengeteg új tevékenység között, sporttól a tudományon át az iparművészetig. A vadiúj hobbik között szerepel a kosárlabda, foci, autójavítás, balett, sőt az idegen életformák kutatása a világűrben!
  • A hobbik életcéljutalmakat kínálnak. Ahogy simed az új tevékenységekben kiteljesül, úgy jut hozzá új aspirációkhoz, jutalmakhoz, és felfedezhet titkos helyeket is.
  • Ahogy simjeid fejlesztik jártasságaikat, eladhatják az általuk készített iparművészeti termékeiket, vagy összemérhetik tudásukat a tánc-, élelmiszer-, és videojáték versenyeken!
  • A vadonatúj csoportos tevékenységek nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy simjeid eltöltsék az időt családjuk vagy barátaik körében. Még a gyermekek és totyogók számára is találsz speciális tevékenységeket!
  • A hobbik váratlan pillanatokat rejtenek, főleg az alacsony jártasságszintű simek számára: az ilyen „amatőrök” félszemű játékmackót varrhatnak, csálé köcsögöt készíthetnek a fazekaskorongon, mérges szömörcét szedhetnek össze a kiránduláson, és még ki tudja, mit...
Nos, nekem minden morgásom ellenére igencsak csábítónak tűnik a dolog – ördög essen az EA Sims kreatívjaiba...

Sims2: tovább nyúlik a rágógumi...Sims2: tovább nyúlik a rágógumi...Sims2: tovább nyúlik a rágógumi...


A másik hír, hogy egyre közeledik a laptopbarát Sims-oldalág, a Stories (magyarul Krónikák) legújabb, szám szerint harmadik darabja, a Castaway Stories (Hajótörött Krónikák). Ismét a hivatalos szöveget citálom:

„Simjeid ezúttal egy lakatlan trópusi szigetre kerülnek, ahol a segítségeddel új életet kezdhetnek az érintetlen paradicsomban. A történet módban felderítheted a szigetet, menedéket építhetsz, gondoskodhatsz élelemről, kényelemről és szórakozásról. A történet előrehaladtával a legkülönfélébb jutalomtárgyak válnak elérhetővé számodra. A nyitott végű, klasszikus játékmódban te hozod létre a simeket és te határozod meg, hogyan építik fel otthonukat a szigeten. A víz bármit a partra moshat, és te döntöd el, hogyan alakul történetük...” A cucc tehát nyilvánvalóan merít a Jó Utat! expanzióból, illetve a konzolra (PSP, NDS, Wii, PS2) megjelent, elég jól sikerült Castaway című alkotásból, de az új környezet mindenképp ígér némi változatosságot. A 2008 elején megjelenő játékhoz máris megtaláljátok az adatlapot , és pár nem túl acélos, de a semminél jobb képet.

Sims2: tovább nyúlik a rágógumi...Sims2: tovább nyúlik a rágógumi...Sims2: tovább nyúlik a rágógumi...



Végezetül még annyit, hogy a napokban a PGO-ra felkerül egy általam írt teszt, a legújabb „cuccos” csomagról, a Trendi Tini Cuccokról (Teen Style Stuffs), online exkluzív formában, azaz csak itt lesz majd olvasható. Eredetileg ugyanis a következő számunkba került volna be, de anyagtorlódás miatt végül kimaradt. Akit érdekel a dolog, figyelje tehát az oldalsávot!

Sims2: tovább nyúlik a rágógumi...Sims2: tovább nyúlik a rágógumi...Sims2: tovább nyúlik a rágógumi...