• Bejelentették a Sniper: Ghost Warrior 3-at
  • A játék igazi AAA-FPS lesz
  • A sorozat eddig 5,5 millió példányban kelt el
  • A játék PC-re, Xbox One-ra és PS4-re jön, 2016-ban

A City Interactive (vagy ahogy manapság nevezik, CI Games) bejelentette, hogy jön a Sniper: Ghost Warrior 3, méghozzá PC-re, Xbox One-ra és PS4-re, elég sokára, 2016-ban. A régen még alacsony áron fejlesztett és kiadott, jórészt nagy franchise-okat koppintó játékairól híres (hírhedt?) cég a Lords of the Fallennel tört be a AAA-kategóriás játékvilág vizeire, és a Sniper: Ghost Warrior 3-mal is a nagyágyúk megostromlása a cél.

A fejlesztésben részt vesz Steve Hart, aki a Rebellionnál dolgozott a konkurens Sniper Elite-játékokon, a harci szituációk valószerűségét pedig Paul B. Robinson egykori tengerészgyalogos és veterán katona felügyeli majd. A CI Games szerint egyébként a Ghost Warrior a legjövedelmezőbb sorozata a cégnek, eddig összesen 5,5 millió eladott példányt termelt ki, ami kifejezetten jó eredmény. Marek Tyminski szerint a harmadik epizód valódi AAA-kategóriás háborús shooter lesz. Ámen.

A Sniper: Ghost Warrior 3 a modernkori Kelet-Európában játszódik, és egy fiktív (de persze valós alapokon nyugvó) konfliktust dolgoz fel, amiben a játékos csak a nagyhatalmak bábjaként vesz részt: mesterlövészként a megjelölt célpontok kiiktatása a feladat, igaz, a célhoz többféle eszköz is bevethető. Mivel a pályák többé nem lineárisak, ezért a lopakodás és az akciózás egyaránt opció. Jól hangzik, reméljük, sikerül a CI Games kitörése.

Sniper: Ghost Warrior 3