A CI Games (avagy korábbi nevén szólítva, a City Interactive) által készített játékok soha nem voltak túlzottan felkapottak, és sajnos a fejlesztők érezhetően nem is tartották fontosnak azt, hogy kiemelkedő munkát tegyenek le az asztalra. Az első Sniper Ghost Warrior ennek ellenére jobb produktum lett, mint a korábbi játékaik java, és viszonylag sikeres is lett, így egyből elkezdték készíteni a folytatását, majd nekiláttak a harmadik felvonásnak is, amit most már másodszorra csúsztatnak el.

A folytatás 2017. január 27-e helyett csak április 4-én kerül kiadásra. A  készítők a késést azzal indokolják, hogy ez a projekt nagyon ambiciózus, így több időre van szükségük a program tökéletesítésére. Legfőbb céljuk az, hogy a teljesítményben tapasztalt problémákat minden platformon kijavítsák. Ez a csapat eddigi legnagyobb munkája, és szerintük ez egy új kezdetet jelent majd a sorozatnak.

A 2017. április 4-én érkező Sniper Ghost Warrior 3 PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4 platformokon lesz játszható. Addig mindenki nyugodtan gyakorolhatja a lövészethez ideális légzéstechnikát.