Június 4-én kereskedelmi forgalomban is megvásárolható lesz az első, közösségi finanszírozásnak köszönhetően megvalósult asztali konzol, az Ouya, melyet már a bejelentését követően óriási figyelemmel kísért a sajtó és a játékostársadalom. Mindenki kíváncsi arra, hogyan is muzsikál élesben ez a nyílt forráskódú, viszonylag olcsó konzol, mely elsősorban a független fejlesztőknek jelenet egy új, alternatív platformot; van, aki kifejezetten pozitívan áll az ötlethez, ám vannak bőven olyanok is, akik már a bejelentéskor nem jósoltak nagy jövőt a készüléknek.

Bármi is lesz, záros határidőn belül kiderül, hogy milyen jövője lesz az Ouyának, hiszen a gyűjtés támogatói már megkapták a maguk példányát, s már csak két hónapot kell várni arra, hogy széles körben elérhető legyen a gép. A start magától értetődő okokból nagyon fontos egy új platform életében, hiszen ez jó képet ad arról, mire lehet számítani a jövőben -- a kedvező induláshoz az ár már adott, az érdeklődés is megvan, így csak a játékok kellenek, melyekből szerencsére szintén nincs hiány.

A hivatalos fórumon már február óta gyűjti az egyik érdeklődő a platformra bejelentett játékokat, melyek száma mostanra már majdnem elérte az 500-at. Ebből 30plusgamer összeállítása szerint összesen 104 program fog a premier napjára elérhetővé válni. A felhozatalban többek között a Canabaltet, a Final Fantasy III-at, a Giana Sisterst, a Pinball Arcade-et, és a Saturday Morning RPG-t találjuk meg. Természetesen a lista nincs hivatalosan megerősítve.

ouya-console.jpg