A Watch Dogs tegnapelőtt megjelent új sztorielőzetese és a friss képek láttán többen felhördültek, lévén a játék nem néz ki olyan jól, mint annak idején az E3-as bemutató videók során. Leghíresebb ez a .gif lett, ami a NeoGAF egyik fórumozója készített, érzékeltetve a program grafikai butulásának folyamatát.

És hogy ez mennyire releváns? Nos, a hivatalos anyagok ismeretében semennyire; az a helyzet, hogy végleges összevetést csak a május 27-i megjelenéskor tudunk majd végezni, addig meg kell elégedjünk a már ismertetett technikai adatokkal. A Watch Dogs PC-n 4K kompatibilis, az fps pedig nincs korlátozva, szóval elméletileg 100 képkocka/másodperccel is szakíthat a program. PS4-en adott a natív 1080p @ 30 fps (azt nem tudjuk, hogy élsimítás lesz-e, és ha igen, akkor milyen), míg Xbox One-on meg kell elégedjünk a 960p-s felbontással, szintén 30 fps mellett.

Az Xbox 360-as, PS3-as és Wii-s változatok minden bizonnyal 720p-ben mennek, és csak szerencsés esetben érik el a 30 fps-t, de ezt egyelőre csak sejtjük, lévén a Ubisoft nem sokat mutatott eddig az előző generációs Watch Dogs változatokból. A megjelenési dátum bejelentésének nyilvánosságra hozása előtt tartott sajtótájékoztatón Dominic Guay főproducer azt nyitalkozta, hogy csapata csodát vitt véghez a prev-gen verziókkal, és olyan funkciókat is elérhetővé tett benne, amilyenekre a késés előtt nem volt lehetőség. A Watch Dogs gépigényt még annyival megfejelte Guay, hogy egy tíz éves PC-n játszható lehet a program, de az élvezeti értéke ilyenkor nagyon lecsökken, szóval ha nincs elég erős gamer-PC-nk, akkor inkább a konzolos változatok javallottak.

A Watch Dogs viszont nemcsak technikailag változott az utóbbi időben, hanem dizájn tekintetében is. A legnagyobb módosítása magár Aident, azaz a játék főszereplőjét érte, aki szemmel láthatóan hízott vagy tíz kilót, és öregedett is egy kicsit -- erre nyilván azért volt szükség, hogy hihetőbb legyen a karakter ereje, elvégre Aiden nemcsak hackelésben ász, de lőni is tud, és akár verekedni is hajlandó.

A Watch Dogs pár új hivatalos képet is kapott, bár elég nyilvánvaló, hogy masszív Photoshop-kezelést kaptak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!