• Nagyon kicsi az esély arra, hogy elkészüljön a Half-Life 3
  • Ezt egy névtelen belső forrás mondta
  • Csak 10 ember dolgozik a játékon
  • Túl rizikós kiadni, mert ha nem tökéletes, akkor a rajongók szétszedik a céget
  • Pénzügyi szempontból sem éri meg, a Steam és a free-to-play játékiak jövedelmezőbbek
  • Mindez csak egy pletyka ezen a szinten

Hosszú-hosszú évek óta várunk már arra, hogy megjelenjen a Half-Life 3, de úgy néz ki, hogy hiába. A The Know belső forrásokra hivatkozva közölte, hogy a játék valószínűleg sosem fog elkészülni, két okból: túl rizikós, hiszen ha nem egy, minden szinten tökéletes játékot készítenek el, akkor a játékosok elsöprő utálatára kell számítaniuk (ezt a félelmet erősítette a Mass Effect 3 utáni reakciók), másrészt pedig pénzügyi szempontból nem éri meg, hiszen jóval többet keresnek a Steammel és a free-to-play játékaikkal. A Dota 2, a CS: GO és Team Fortress 2 a SuperData számításai szerint tavaly állítólag 400 millió dollárt hozott a konyhára, a Valve pedig összesen 1,5 milliárd dollárt keresett, amiből 1,1 milliárd a Steames eladásokból, a maradék pedig a saját játékaikból és a free-to-play tranzakciókból származott. Állítólag.

A forrás arról számolt be, hogy a Half-Life 3 2009-ben még nagy erőkkel készült, és noha a munkálatok még nem álltak le, csak egy maréknyi ember dolgozik rajta -- a The Know úgy tudja, hogy nagyjából tíz fejlesztő foglalkozik a játékkal, a vezetőség pedig nem támogatja erőforrásokkal és fejlesztőkkel a munkálatokat. A történet azonban már egy ideje kész van, csak játék nincs hozzá.

Hogy mindebből mi igaz, azt nehéz megmondani, bár a The Know csapata eddig többnyire megbízható információkat szállított. Annak idején ők beszéltek először arról, hogy Kinect nélkül lesz kapható az Xbox One, náluk láttuk először a Dark Souls 3-at, illetve ideje korán megjósolták a Rise of the Tomb Raider multiplatform megjelenését is. Vajon most is igazuk van?