A South Park: The Stick of Truth-ban egy új srác érkezett a városba. Így indított a történet és ezen nem is változtathattunk. A sorozat alkotói, Trey Parker és Matt Stone, akik az előző és a jelenlegi játék fejlesztésében is aktívan közreműködtek, most elárulták, hogy Douchebag a The Fractured But Whole-ban már lány is lehet.

A Marvel szuperhős-filmjeiről beszélve Stone a következőképpen vélekedett: „elmondható, hogy távol maradnak a kényes vagy politikailag inkorrekt dolgoktól. Nekünk problémánk volt ezzel. A többi videojátékban lehetsz fekete, lehetsz lány. Most végre a mi játékunkban is. Lehetsz lány. Nagyon forradalmi. Annyira 2016.”

Elmondása szerint az első részben azért nem hagytak lehetőséget a nemek közti választásra, mert úgy problémás lett volna a narratíva. A The Stick of Truth-ban ugyanis a lányok külön frakciót képviseltek kitalált fantasy világukban, és így nem működött volna a narratíva, pláne a hozzájuk kapcsolódó küldetés.

Stone eztán feltett pár kérdést, ami felmerülhet bennünk a nemváltás okán: A srácokat nem érdekli, hogy Douchebag lány, miközben a sorozatban az ilyenre mindig felfigyeltek? Vagy csak annyira ostobák, hogy nem veszik észre? New Kid rejtegeti? Vagy érdekli a társaságot, és erre reagálni is fognak? Nos, a válasz a South Park: The Fractured But Whole-ban benne lesz, és számíthatunk arra, hogy mindenki máshogy fog reagálni, ha Douchebag lánnyá változik. Bár Cartman reakcióját nagyjából meg lehet jósolni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!