A december közepén Newtownban történt, egész Amerikát megrázó esemény után a szomszédos Southingtonban beindították a SouthingtonSOS programot, melynek keretében, akik önkéntesen beszolgáltatják a brutális játékaikat, filmjeiket vagy sorozataikat, azok egy 25 dolláros ajándékutalványt kapnak.

„Vannak olyan fiatalok, akiket látszólag magával ragadtak az agresszív játékok, és nem vagyok biztos abban, hogy ez egy jó dolog. Ha ez a kezdeményezés hozzájárul ahhoz, hogy a szülők elbeszélgessenek a gyerekeikkel, akkor már sikeresek voltunk.

Arra ösztönözzük a szülőket, hogy első lépésként nézzék meg azokat a játékokat, melyekkel a gyerekük vagy gyerekeik szórakoznak; arra kérjük őket, hogy értsék meg, mit csinálnak a csemeték, aztán beszélgessenek el erről. Ha nem találnak kivetnivalót a gyerekük játékos szokásaiban, akkor mi sem. ”
-- Joe Erardi, a southingtoni iskola felügyelője.

Az agresszív játékokat és egyéb anyagokat január 12-én lehet majd átadni, ezt követően pedig a programban résztvevő alkalmazottak összetörik a lemezeket, majd elégetik azokat. A SouthingtonSOS többek között a kereskedelmi kamara, az oktatási bizottság, az United Way of America, és a helyi tűzoltóság közreműködésével jött létre.