• Lothric Olympics néven vicces mod készült a Dark Souls 3-hoz
  • Egy focis és egy akadálypályás minijátékból áll

A Dark Souls 3 a modderek körében is rendkívül népszerű, sok érdekes megoldással tolták már ki a játék alapból sem éppen gyenge szavatosságát, hol a szabályok újragondolásával, hol pedig a kihívás még magasabbra emelésével. Most pedig egy újabb modról tudunk beszámolni nektek, ami nemcsak különleges, hanem egyben rendkívül vicces és bizarr is egyben: ez nem más, mint Mr_Wallace alkotása, a Lothric Olympics, ami lényegében sportjátékká változtatja a From Software kegyetlen akció-RPG-jét.

sportjatekot-varazsol-a-dark-souls-3-bol-egy-nem-mindennapi-mod.jpg

A Lothric Olympics két részből áll. Az egyik egy focis variáns, melyet 3 vagy 5 fő tud játszani: közülük az egyik a "játékvezető", aki megidéz egy Rock Lizardot, a szembenálló feleknek pedig ezt kell berugdosniuk az ellenfél kapujába. Míg a másik egy akadálypálya, ahol egy előre meghatározott útvonal mentén kell körbejárni az Undead Settlementet, természetesen brutális nehezítésekkel felturbózva.

Szerencsére mozgásban is meg tudjuk mutatni, hogy miként kell elképzelni ezeket a meglehetősen szokatlan pályákat: lent egy bő félórás videóban, opcionális feliratozással prezentálják számunkra a két játékmódot. Maga a mod pedig a Nexus Mods oldaláról szerezhető be.