Chris Roberts és csapat tegnap jelentette be, hogy a Star Citizen fejlesztésére beérkezett adományok elérték a 31 millió dollárt, s nincs jele annak, hogy a folyamat lassulna, hiszen a bejelentés óta további negyedmillió dollár gyűlt össze, illetve néhány napja még csak 30 milliónál voltunk.

A 30 milliót elérve az Origin 890 JUMP típusú luxusűrhajó csatlakozott a felhozatalhoz, 31 milliónál pedig a bányászatra kialakított RSI Orion mutatkozott be. A távlati célok között a játékosok szavazata alapján a 32 milliós határt elérve az Aegis Surveyort fogjuk megkapni, ami roncsok kibelezésére alkalmas, majd 33 milliónál az Anvil Carrack készül el, melynek a felfedezés a feladata.

A legújabb szavazásban ismét lehetősége van a közösségnek döntenie a következő hajótípusról -- csempész, fejvadász, szállító, kalóz és információfutár közül lehet választani.

Chris Roberts egyébként nemrég azt nyilatkozta, hogy nem fogják lebutítani a Star Citizent, csak azért, hogy minél több platformra elkészülhessen. A fő célpontot a PC-s játékosok jelentik, s noha szóba jöhet egy next-gen átirat, erre vonatkozóan nincsenek terveik. Szinte magától értetődő módon az Xbox 360-as és PS3-as verzió teljességgel kizárt, ezek ugyanis nem bírnák el a játékot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!