A Star Citizen annak idején egy apró indie-projektnek indult, amit az egykori űrszimulátor-király Chris Roberts a rajongók segítségével szeretett volna tető alá hozni. Bár az elképzelések már önmagukban elég nagyszabású játékról szóltak, Robertsék álmukban sem gondolták, hogy ennyi embert fog érdekelni a Star Citizen. Ma, kevesebb mint két esztendővel később a csapatnak már 46 millió dollár áll rendelkezésére, hogy befejezze a játékot, a finanszírozási célok pedig csak gyűlen és gyűlnek. Lehetséges vszont, hogy már nem sokáig.

A 46 millió után Robertsék a 47 millió dolláros határt tűzték ki célul, a pénz pedig el is kezdett gyűlni, két nap alatt már 130 ezer dollárnál járt a zöld bevételi mutató. Csakhogy az új céllal új szavazás is megjelent a játék weboldalán: legyenek-e még finanszírozási célok a jövőben vagy sem?

Roberts szerint egyre nehezebb olyan ötletekkel előállni, amikhez tényleg extra bevétel szükséges, illetve a tervező nehezményezi, hogy a sajtó egyre többet foglalkozik a Star Citizen bevételeivel, a játékot pedig sokan ekézik, amiért egyelőre igen korai stádiumban van. Chris szerint mostantól sokkal többet fognak beszélni arról a fejlesztők, hogy mire mennyi pénz ment el, így igazolva a rajongók odaadását. És ha már Star Citizen, volt valami kis gamer-rendezvény ott Amcsiban, valami E3, vagy mifene, na, arra készült egy GameSpot-exkluzív videóval a Roberts Space Industries.